Hjem » Rejser » Aktiv ferie Tjekkiet
Tilbage
Denne rejse har ingen anmeldelser

Aktiv ferie til Tjekkiet – sommerferie for familier med børn 0-11 år

Fra 3.990 DKK Inkl. aktiviteter
Om rejsen

Om rejsen

Aktiv ferie Tjekkiet – i Krkonose bjergene – aktive ferier med smil for familier med børn i alderen 0-11 år

Se også vores rejseprogram for familier med Teenagere her

Jeresferie.dk tilbyder et fantastisk aktiv ferie program i Krkonose bjergene i Tjekkiet.

Tjekkiet er et billigt rejseland

I vores sommerprogram kan man få kvalitet til lave priser.

Fast program med fede aktiviteter dagligt

Vores aktive ferie har et fast ugeprogram, hvilket gør at I følger rejsen sammen med andre familier hele ugen.

Fridage med masser af muligheder – tag eksempelvis børnene med i Aquapark.

De dage hvor I ønsker at være på egen hånd er der masser af muligheder i regionen. Tag på vandretur, lej cykler, tag på shopping, besøg et museum eller tag hele familien med i Aquapark.

Vælg kørselv eller rejs med tog

Eksempel på Rejseplan med tog(afrejse fra alle stationer i Danmark muligt)

København – Hamborg 05.26 – 10.05
Hamborg – Prag              10.51 – 17.35
Prag – Trutnov                 18.09 – 21.20

Transfer fra togstationen til hotel Kabinky inkluderet i prisen.

Aktive ferier i Tjekkiet – hele året rundt

Udover programmet som i finder på disse sider, tilbyder vi aktive individuelt tilrettelagte ferier i Tjekkiet hele året rundt.

Krkonose – en fredet naturpark – flest muligheder for Aktiv ferie Tjekkiet

Regionen omkring Krkonose er en af de smukkeste i hele Tjekkiet. Beliggenheden i Krkonose bjergkæden, gør at man altid er omgivet af smukke bjergtoppe, hyggelige bjerglandsbyer og enestående natur, som indbyder til vandre- eller cykelture, klatring, afslapning og god mad.

Fast base i både Janske Lazne 

Vores program udgår fast fra Janske Lazne, som er en smuk kurby i bjergkæden. Herfra kan man vandre, cykle, spise på gode restauranter og fortsat være tæt på en større by som Trutnov.

Vrchlabi/Truvnot- indgangen til Krkonose

Vrchlabi og Trutnov er to hyggelige handelsbyer knap 15 km fra Janske Lazne. Her kan man handle ind, shoppe, besøge et bryggeri eller tage forbi byens slot.

Masser af familieaktiviteter i området

I Krkonose er der masser af aktiviteter for alle aldre. Klatring, kanoture, bridging, rapelling, bobslædebaner, restauranter og masser af store områder for børnefamilier. Man kommer aldrig til at kede sig i Tjekkiet.

Lave leveomkostninger

Leveomkostningerne i Tjekkiet er lave sammenlignet med Danmark. Restaurantbesøg kan gøres for en 50er og øl/sodavand kan købes for en flad femmer på restaurationer. Det er derfor en højkvalitetsferie til spotpris. Husk at i altid kan ringe, chatte eller e-maile såfremt i har spørgsmål.

Læs om aktive grupperejse til Tjekkiet her

Læs om vores skiferie til Spindleruv Mlyn her

Informationer

Informationer

Beliggenhed

Krkonose bjergene ligger i det nordlige Bøhmen, i det som man tidligere kaldte “Sudeterlandet”. Store dele af bjergkæden er en fredet nationalpark.

Seværdigheder i regionen

Trutnovs udendørs Aquapark

Aquaparken ligger i Trutnov tæt ved floden og er en herlig forfriskende oplevelse på varme sommerdage.

Bryggerier

Regionen har flere forskellige bryggerier.
I Trutnov brygges regionens berømte øl “Krakonos”. Bryggeriet tilbyder rundvisninger og har i dag 5 forskellige varianter de producerer.
Hendrich bryggeriet har også sin egen øl, ligesom at de små bjerghytter som Lucni Bouda, Trautenberg og i Pec Pod Snezkou brygger sin egen øl.

Aquapark i Spindleruv Mlyn

Den mest berømte Aquapark finder man i Spindleruv Mlyn. Her kan man let få mange timer til at gå med de forskellige vandrutchebaner og pools.

Slotte

Bjergkæden har flere forskellige slotte, som er værd at besøge. Det mest ikoniske er Frydlant slottet som ligger nord for Liberec. Her opholdte Franz Kafka sig ofte, når han skulle inspireres til nogle af hans berømte skriverier. Af mindre slotte er hospitalet Kuks, slottet i Vrchlabi og Lhota slottet.

Vandreruter

Hele bjergkæden har mange vandreruter af forskellige sværhedsgrad. Sørg for at anskaffe jer et kort på ankomsten til bjergkæden.

Snezka 1602 m

Tjekkiets højeste bjerg er et besøg værd. Halvdelen af bjerget ligger i Polen og byder på storslået udsigt. Deltag på vores vandretur til toppen.

Shopping

Både Trutnov og Vrchlabi har et ok udvalg af butikker. Men hvis man vil til en større by skal man køre til Nordbøhmens hovedstad Liberec. Her finder man en stor zoologisk have, en indendørs Aquapark, smukke sporvogne, en IQ park og en hyggelig bymidte med gode shopping muligheder.

Man kan også vælge at køre de knap 2,5 time til Tjekkiets hovedstad Prag.

Zoopark Dvur Kralove

I Dvur Kralove, finder i en stor zoologisk have, hvor man i egen bil eller på guided tur kan køre rundt i parken og se de mange dyr.

Karpacz

På den polske side af grænsen kan man tage en dagstur til den hyggelige bjergby Karpacz. Det er her man finder en ægte norske vikinge kirke og hvis man har lyst, kan man bestige Snezka fra den polske side. På den polske side finder man også en flot miniatur park

Guld toget i Ksiaz

En anden spændende dagsudflugt er til Ksiaz slottet i det sydlige Polen. Køreturen tager knap en time fra Trutnov. Her har historikere og lykkejægere ledt efter et “nazi guldtog”, som efter sigende skulle være blevet gemt væk i slutningen af 2. verdenskrig. Slottet er storslået og prangende og bestemt et besøg værd.

Større byer i nærheden

Prag ca. 2,5 times kørsel
Liberec ca. 1,5 timers kørsel
Hradec Kralove ca. 1 times kørsel

Valuta

I Tjekkiet bruger de Tjekkiske Koruna og man kan ikke betale med Euro eller danske kroner. Der findes hæveautomater rundt omkring i byen, hvor man kan bruge VISA kort og Mastercard. 1 dansk krone er ca. 3,4 Tjekkiske koruna (13.11.2021). Det er ligeledes muligt at veksle kontanter i centrum af byen. Vi anbefaler dog altid, at man medtager lokal tjekkisk valuta.

Program

Rejseprogram

Lørdage

Ankomst til Janske Lazne I egen bil eller med tog.

Søndage

Kl.09.00 – 10.00 Velkomstmøde

Vores guide afholder hver søndag velkomstmøde i hotel restauranten.

Ropepark. Jeres ferie starter med at prøve kræfter med Ropepark. Ropeparken ligger 200 meter fra hotellet.

Mandage

Trekking til Tjekkiets højeste bjerg Snezka. I kører I egen bil til Pec Pod Snezkou, hvor vandringen starter. For rejsende med tog- eller fly, kan man tage offentlig bus til Pec eller tilkøbe taxa transport.

Tirsdage

Fridag. Dagen er på egen hånd. Nyd Janske Lazne, kør til “dragens by” Trutnov, hvor I kan bade i den udendørs Aquapark eller cykl en tur rundt i området. I kan også køre til en større by som Prag eller Liberec.

Onsdage

Mlade Buky. Egen bil til Mlade Buky bobslædebane. For rejsende med tog- eller fly, kan man tage offentlig bus til Pec eller tilkøbe taxa transport.

Torsdage

Rafting. I egen bil til Rafting starten. I prisen er inkluderet transport retur til start stedet. For rejsende med tog- eller fly, kan man tage offentlig bus til Pec eller tilkøbe taxa transport.

Fredage

Aften barbecue tæt ved hotel Kabinky.

Lørdage

Hjemrejse.

Kort

Kort

Hoteller

Hoteller

Hotel U Kabinky ***

Černohorská 323, 54225 Janské Lázně
Hotellet åbnede i januar 2014 og byder på bekvem moderne indkvartering, blot 50 meter fra kabineliften i Janske Lazne. Kabinka råder over 6 værelser og 3 store ferielejligheder. Alle værelser/lejligheder er udstyret med fladskærms-tv, gratis WIFI,...
Byerne

Om byerne

Janske Lazne

Byen er kendt som Spa-by og folk fra hele Europa valfarter til byen, for at få behandlinger.

Byen er omkredset af bjerge, klipper og skove og der er fantastiske vandreruter rundt i området, ligesom at der er gode cafeer og restauranter i byen.

Janske Laznes store torv “Kolonoda” er et hyggeligt sted at tage en slapper, inden man tager en vandretur rundt i byen.

Byen har også en mindre Aquapark med en jacuzzi.

I centrum er der også en lille købmandsbutik og flere hyggelige restauranter/cafeer.

Snyd ikke jer selv for at drikke rent vand fra hanen på byens torv.

Aktiviteter

Aktiviteter

Alle viste er aktiviteter er inkluderet i rejsens pris.

 

Trekking til Snezka (1602 m) fra 4 år

Dagen starter med bus eller egen bil til Pec pod Snezkou. Her starter vi opstigningen med tinderne.

Vi går op mod Snezka af skovstier og kommer undervejs forbi en økologisk farm, hvor man kan drikke frisk komælk eller få en forfriskning. På toppen er der mulighed for at sende et postkort fra centraleuropas højest beliggende postkontor, og nyde den smukke udsigt til både Tjekkiet og Polen.

Vi tager en anden vej ned af bjerget og kommer forbi en hyggelig restaurant, hvor de producerer deres eget øl og der er mulighed for at prøve deres afslappende, helbredende og berømte øl-spa. Herfter fortsætter vi de sidste 6 km ned til Ped Pod Snezkou hvor turen slutter.

Turen kan afkortes, så man tager kabinelift ned. Billetter købes på bjerget 🙂

Turen inkluderer: Guide, medalje

Bobslædebane og Baldas aktivitetsområde fra 4 år

Vi kører i egen bil til Mlade Buky, hvor der ligger en stor actionpark med bobslædebane, tubing, bungeetrampoliner, legepark for børn, minizoo og mulighed for yderligere 10 km trekkingtur rundt om området, som om vinteren er et godt begynderområde for skiløbere.

Bobslædebanen er den længste i Tjekkiet med 1,5 kms nedfart og man kan undervejs komme op på høje hastigheder.

Der er mulighed for at spise frokost på det lokale pizzaria/restaurant eller tage den lette “Parek v rohliku” løsning, i form af en fransk hotdog på tjekkisk.

Aktiviteten inkluderer 5 ture på bobslædebanen og entre til Baldas aktivitetsområde.

Prisen inkluderer: 5 ture på bobslædebanen, entre til Baldas aktivitetsområde

Ropepark

Udfordre jer selv ved at klatre i trætoppene i Ropeparken. Deltagelse kræver at man er 140 cm høj og banen er på 432 meter, hvor man skal igennem l alt 32 forhindringer i 2-8 meters højde.

For børn lavere end 140 cm, forefindes der en mindre bane.

 

Rafting fra 4 år

Vores mest populære aktivitet er River Rafting. Turen starter med at vi kører til Mala Skala. Herfra skal vi rafte 10 km til Dolanky. Turen passerer et vandfald og nogle andre små forhindringer. Det er en meget familievenlig tur, som kan sammenlignes med kano sejlads.

Prisen inkluderer: Guide, raft, sikkerhedsvest, sikkerhedsudstyr

Priser

Priser

Prisgaranti på aktiv ferie Tjekkiet 24.06 – 12.08.2023 – ankomst hver lørdag

Se vores aktive bjergferie med tog her 

Priser 8 dage / 7 natHotel Kabinka ***
Morgenmad
Inkl. togrejse

Danmark - Trutnov retur inkl. pladsbilletter
Voksen39905990
Børnepris 2-10 år29903490
Børnepris 0-1 år00
Tillæg enkeltværelse pr. nat+700+700

Alle priser inkluderer:

  • 7 overnatninger på hotel Kabinky ***
  • 7 dages morgenmad
  • Velkomstmøde
  • Ropepark inkl. instruktør og sikkerhedsudstyr
  • Vandretur til Snezka inkl. guide og medalje
  • Mlade Buky bobslædebane inkl. entre til området og 5 ture med bobslædebanen
  • Familie rafting inkl. raft, sikkerhedsudstyr, guide og kørsel tilbage til startsted
  • Afskedsbarbecue

Eksempel på Rejseplan med tog(afrejse fra alle stationer i Danmark muligt)

København – Hamborg 05.26 – 10.05
Hamborg – Prag              10.51 – 17.35
Prag – Trutnov                 18.09 – 21.20

Transfer fra togstationen til hotel Kabinky og udenbys aktiviteter inkluderet i prisen.

 

Antal personer: 2+ personer
Type: Aktiv ferie, Sommerferie
Årstid: Hele året
Rejsemål: Tjekkiet
Bestil denne ferie
Bedømmelser og anmeldelser

Vær den første til at anmelde rejsen

Øv, vi har desværre ikke modtaget anmeldelser, af denne rejse endnu.
Klik på »Skriv en anmeldelse«, for at skrive din egen.

Skriv din anmeldelse

Antal stjerner*