Hjem » Rejser » Aktiv ferie Tjekkiet 8 dage / 7 nat
Tilbage
5,00 baseret på 26 anmeldelser

Aktiv ferie til Tjekkiet – sommerferie for hele familien

Fra 2.190 DKK pr. voksen for en uge
Om rejsen

Om rejsen

Aktiv ferie Tjekkiet – i Krkonose bjergene – aktive ferier med smil

Jeresferie.dk tilbyder aktiv familieferie i Krkonose bjergene med fuld fleksibilitet. Køb en hotelpakke og vælg mellem 20 forskellige aktiviteter.

Lækre hoteller med Wellness og udendørs Swimmingpool

I vores sommerprogram kan man få kvalitet til lave priser.

100% individualitet

Hos os køber I en hotelpakke og kan hver dag vælge tilkøb af 20 forskellige aktiviteter, som kan placeres som i vil. Ønsker I en ferie spækket med aktiviteter eller en ferie hvor I kan improvisere undervejs. Valget er jeres.

Valgmuligheder hver dag

Hver dag kan man vælge eller tilkøbe forskellige aktiviteter og man er derfor ikke låst fast på et bestemt program – men får derimod mulighed for at vælge de aktiviteter som passer bedst til ens ønsker, temperament og behov.

Fridage med masser af muligheder – tag eksempelvis børnene med i Aquapark.

De dage hvor I ønsker at være på egen hånd er der masser af muligheder i regionen. Tag på vandretur, lej cykler, tag på shopping, besøg et museum eller tag hele familien med i Aquapark.

Aktiv ferie Tjekkiet, Spindleruv Mlyn

Hvorfor vælge aktiv ferie i Tjekkiet med Jeresferie.dk?
– Glade gæster. 93% af vores gæster anbefaler os videre til andre (kilde: askpeople.dk)
– Fleksibelt rejseprogram hvor man ikke behøver binde sig eller betale for aktiviteter som man ikke har interesse i
– Mulighed for 100% skræddersyet individuelt rejseprogram
– Branchens laveste priser og bedste service
– Vi tilbyder Tjekkiets bedste mest attraktive aktiv ferie destinationer
– Flotte velholdte hoteller med gode faciliteter
– Mere end 20 års erfaring med Tjekkiet
– Vores medlemskab hos den danske Rejsegarantifond, giver økonomisk sikkerhed

Aktive ferier i Tjekkiet – hele året rundt

Udover programmet som i finder på disse sider, tilbyder vi aktive individuelt tilrettelagte ferier i Tjekkiet hele året rundt.

Krkonose – en fredet naturpark – flest muligheder for Aktiv ferie Tjekkiet

Regionen omkring Krkonose er en af de smukkeste i hele Tjekkiet. Beliggenheden i Krkonose bjergkæden, gør at man altid er omgivet af smukke bjergtoppe, hyggelige bjerglandsbyer og enestående natur, som indbyder til vandre- eller cykelture, klatring, afslapning og god mad.

Fast base i både Janske Lazne og Spindleruv Mlyn

Penzion Adelka og Hotel Lesana er to populære hotelvalg.

Vrchlabi/Truvnot- indgangen til Krkonose

Vrchlabi og Trutnov er to hyggelige handelsbyer knap 15 km fra Janske Lazne og Spindleruv Mlyn. Her kan man handle ind, shoppe, besøge et bryggeri eller tage forbi byens slot.

Masser af familieaktiviteter i området

I Krkonose er der masser af aktiviteter for alle aldre. Klatring, kanoture, bridging, rapelling, bobslædebaner, restauranter og masser af store områder for børnefamilier. Man kommer aldrig til at kede sig i Tjekkiet.

Lave leveomkostninger

Leveomkostningerne i Tjekkiet er lave sammenlignet med Danmark. Restaurantbesøg kan gøres for en 50er og øl/sodavand kan købes for en flad femmer på restaurationer. Det er derfor en højkvalitetsferie til spotpris. Husk at i altid kan ringe, chatte eller e-maile såfremt i har spørgsmål.

Læs om aktive grupperejse til Tjekkiet her

Læs om vores skiferie til Spindleruv Mlyn her

Informationer

Informationer

Beliggenhed

Krkonose bjergene ligger i det nordlige Bøhmen, i det som man tidligere kaldte “Sudeterlandet”. Store dele af bjergkæden er en fredet nationalpark.

Seværdigheder i regionen

Trutnovs udendørs Aquapark

Aquaparken ligger i Trutnov tæt ved floden og er en herlig forfriskende oplevelse på varme sommerdage.

Bryggerier

Regionen har flere forskellige bryggerier.
I Trutnov brygges regionens berømte øl “Krakonos”. Bryggeriet tilbyder rundvisninger og har i dag 5 forskellige varianter de producerer.
Hendrich bryggeriet har også sin egen øl, ligesom at de små bjerghytter som Lucni Bouda, Trautenberg og i Pec Pod Snezkou brygger sin egen øl.

Aquapark i Spindleruv Mlyn

Den mest berømte Aquapark finder man i Spindleruv Mlyn. Her kan man let få mange timer til at gå med de forskellige vandrutchebaner og pools.

Slotte

Bjergkæden har flere forskellige slotte, som er værd at besøge. Det mest ikoniske er Frydlant slottet som ligger nord for Liberec. Her opholdte Franz Kafka sig ofte, når han skulle inspireres til nogle af hans berømte skriverier. Af mindre slotte er hospitalet Kuks, slottet i Vrchlabi og Lhota slottet.

Vandreruter

Hele bjergkæden har mange vandreruter af forskellige sværhedsgrad. Sørg for at anskaffe jer et kort på ankomsten til bjergkæden.

Snezka 1602 m

Tjekkiets højeste bjerg er et besøg værd. Halvdelen af bjerget ligger i Polen og byder på storslået udsigt. Deltag på vores vandretur til toppen.

Shopping

Både Trutnov og Vrchlabi har et ok udvalg af butikker. Men hvis man vil til en større by skal man køre til Nordbøhmens hovedstad Liberec. Her finder man en stor zoologisk have, en indendørs Aquapark, smukke sporvogne, en IQ park og en hyggelig bymidte med gode shopping muligheder.

Man kan også vælge at køre de knap 2,5 time til Tjekkiets hovedstad Prag.

Zoopark Dvur Kralove

I Dvur Kralove, finder i en stor zoologisk have, hvor man i egen bil eller på guided tur kan køre rundt i parken og se de mange dyr.

Karpacz

På den polske side af grænsen kan man tage en dagstur til den hyggelige bjergby Karpacz. Det er her man finder en ægte norske vikinge kirke og hvis man har lyst, kan man bestige Snezka fra den polske side. På den polske side finder man også en flot miniatur park

Guld toget i Ksiaz

En anden spændende dagsudflugt er til Ksiaz slottet i det sydlige Polen. Køreturen tager knap en time fra Trutnov. Her har historikere og lykkejægere ledt efter et “nazi guldtog”, som efter sigende skulle være blevet gemt væk i slutningen af 2. verdenskrig. Slottet er storslået og prangende og bestemt et besøg værd.

Større byer i nærheden

Prag ca. 2,5 times kørsel
Liberec ca. 1,5 timers kørsel
Hradec Kralove ca. 1 times kørsel

Valuta

I Tjekkiet bruger de Tjekkiske Koruna og man kan ikke betale med Euro eller danske kroner. Der findes hæveautomater rundt omkring i byen, hvor man kan bruge VISA kort og Mastercard. 1 dansk krone er ca. 3,4 Tjekkiske koruna (13.11.2021). Det er ligeledes muligt at veksle kontanter i centrum af byen. Vi anbefaler dog altid, at man medtager lokal tjekkisk valuta.

Program

Rejseprogram

Lørdage

Kl.20.00 – 21.00 Velkomstmøde

Vores guide afholder hver lørdag velkomstmøde.

Ugeprogram

Programmet består af en hotelpakke og en valgfri aktivitetspakke med 4 aktiviteter. Se de mange valgmuligheder under aktiviteter.

Kort

Kort

Hoteller

Hoteller

Wellness hotel Astra

Bedrichov 10, 54351 Spindleruv Mlyn
Dette flotte 3-stjernede hotel har en god beliggenhed nær centrum af Spindleruv Mlyn, med ca. 700 meter til nærmeste lift. Hotellet er nyrenoveret og byder på i alt 55 værelser, alle med fjernsyn, telefon, hårtørrer, eget badeværelse (bruser/toile...

Hotel Lesana ***+

Bedřichov 93, Špindlerův Mlýn
Personligt ejet Wellnesshotel i Bedrichov bydelen og med smuk udsigt udover byen. Hotellet bliver løbende renoveret og fremstår derfor i flot stand og er et af Spindls flotteste hoteller. Alle værelser er med fladskærms-tv, Wifi, badeværelse og...

Hotel Aquapark ***, Spindleruv Mlyn

Špindlerův Mlýn 300, 543 51 Špindlerův Mlýn, Tjekkiet
Hotel Aquapark ligger lige overfor Medvedin liften og er en af byens mest attraktive indkvarteringer. Man kan let gå på vandreture, tage en tur op med liften eller børnene kan lege på hotellets legeplads/hoppepude. Det er muligt at tilkøbe 2 ti...

Hotel Stoh ***, Spindleruv Mlyn

Svaty Petr 205, 54351 Spindleruv Mlyn
Hotel Stoh er beliggende tæt ved Svatý Petr i Spindleruv Mlyn, lige ud til Stoh-liften. Området er af de bedste til vandreture i Spindleruv Mlyn og det lille hyggelige hotel oser af stemning. Hotellet har egen restaurant og lobby bar. Der er...
Byerne

Om byerne

Janske Lazne

Byen er kendt som Spa-by og folk fra hele Europa valfarter til byen, for at få behandlinger.

Janske Laznes store torv “Kolonoda” er et hyggeligt sted at tage en slapper, inden man tager en vandretur rundt i byen.

I centrum er der også en lille købmandsbutik og flere hyggelige restauranter/cafeer.

Snyd ikke jer selv for at drikke rent vand fra hanen på byens torv.

Spindleruv Mlyn

Spindleruv Mlyn er Tjekkiest mest berømte turistby.

Beliggenheden i det nordlige Bøhmen i den fredede national park Krkonose gør den til et attraktivt udflugtsmål. Om vinteren er det Tjekkiest bedste skisportssted. Om sommeren er der rig mulighed for vandreture, cykling, smuk natur og udendørs aktiviteter.

Selve byen ligger omkranset af bjergene Svaty Petr og Medvedin, hvilket giver den en helt speciel stemning.

Midt gennem byen løber Elben, og man finder i centrum mange gode spisesteder med høj kvalitets mad.

Man kan leje en kano eller cykler og hvis man er heldig møder man bjerg legenden “Krakonos”.

Aktiviteter

Aktiviteter

Tilkøb aktiviteter

Aktivitetspakke m/4 aktiviteter
Vælg frit mellem alle aktiviteter uden priser. Aktiviteter med pris koster det anførte beløb.

Mountainbiking – begynder fra 8 år

Denne tur henvender sig til familier med begyndere. Turen er på 12 km og meget af turen vil være på asfaltvej, så der er ikke krav til evt. forhåndsniveau.

Uge dag: Søndage
Aktivitetspakke
Tilkøb af cykelguide +1000 kr.

Prisen inkluderer: Cykelleje, kort, cykelhjelm

Mountainbiking øvede fra 12 år

Mountainbiking for erfarne ryttere. Ruterne er på 15 eller 25 km og kørslen foregår ved Trutnov Trails – single track. Ruterne er for erfarne ryttere og der er mange svære udfordringer. På 15 km ruten passerer man 1070 højdemeter.

Uge dag: Søndage
Aktivitetspakke
Tilkøb af cykelguide +1000 kr.

Prisen inkluderer: Cykelleje, kort, cykelhjelm

Trekking til Snezka (1602 m) fra 4 år

Dagen starter med bus eller egen bil til Pec pod Snezkou. Her starter vi opstigningen med tinderne.

Vi går op mod Snezka af skovstier og kommer undervejs forbi en økologisk farm, hvor man kan drikke frisk komælk eller få en forfriskning. På toppen er der mulighed for at sende et postkort fra centraleuropas højest beliggende postkontor, og nyde den smukke udsigt til både Tjekkiet og Polen.

Vi tager en anden vej ned af bjerget og kommer forbi en hyggelig restaurant, hvor de producerer deres eget øl og der er mulighed for at prøve deres afslappende, helbredende og berømte øl-spa. Herfter fortsætter vi de sidste 6 km ned til Ped Pod Snezkou hvor turen slutter.

Turen kan afkortes, så man tager kabinelift ned. Billetter købes på bjerget 🙂

Uge dag: Mandage
Aktivitetspakke

Prisen inkluderer: Guide, medalje

Mountainbiking øvet fra 12 år

På denne tur kører vi til Trutnov Trails, som er regionens berømte MTB spor. Sporene har 3 forskellige sværhedsgrader og det er vigtigt man ikke overvurderer egne evner på cyklen. Denne aktivitet kræver at man har deltaget på den øvede MTB tur om søndagen.

Uge dag: Tirsdage, Torsdage
Aktivitetspakke
Tilkøb af cykelguide +1000 kr.

Prisen inkluderer: Cykelleje, kort, cykelhjelm

Mountainbiking begynder fra 8 år

Slots cykeltur. På denne 27 km MTB tur skal vi opleve flere af regionens slotte. En del af turen foregår på asfaltveje, men man skal også ud og køre på skovstier og terrænkørsel. Dog ikke sværere end at begyndere kan deltage. På turen tilbagelægges i alt 1020 højdemeter. Der afholdes pause på en hyggelig bjerg restaurant, hvor man kan tilkøbe frokost.

Uge dag: Tirsdage
Aktivitetspakke
Tilkøb af cykelguide +1000 kr.

Prisen inkluderer: Cykelleje, kort, cykelhjelm

Rafting fra 4 år

Vores mest populære aktivitet er River Rafting. Turen starter med at vi kører til Mala Skala. Herfra skal vi rafte 10 km til Dolanky. Turen passerer et vandfald og nogle andre små forhindringer. Det er en meget familievenlig tur, som kan sammenlignes med kano sejlads.

Uge dag: Onsdage
Aktivitetspakke

Prisen inkluderer: Guide, raft, sikkerhedsvest, sikkerhedsudstyr

Klippeklatring

Denne tur forudsætter at man først har gennemført klatreparken enten i Janske Lazne eller Spindleruv Mlyn.

Dagen starter med at køre til Semily. Her ligger nogle gode begynder klipper, som man kan bestige uden meget erfaring. Via Ferrata “Vodni Brana” er perfekt til 1. gangs klatrere. Turen er 110 meter lang og stiger knap 75 meter over Jizera floden. Turen er en god begynder lektion i klatring og vores guide vil instruere jer I, sikkerhed på klippen. Man skal både klatre op og ned på denne aktivitet, som anbefales til familier med større børn.

Uge dag: Torsdage
Pris pr. person 500 kr.

Prisen inkluderer: Guide, sikkerhedsudstyr, instruktion

Militærmuseum Stachelberg fra 4 år

Denne underjordiske bunker, var en del af Tjekkoslovakiets befæstninger, som man opførte i optakten til 2. verdenskrig. Beliggenede i Sudeterlandet, gjorde det til en perfekt bastion mod de tyske tropper. Indtil de allierede valgte at give Sudeterlandet til Hitler og Tyskland i 1938. Museet har mange spændende museums genstande, så som våben, beskyttelsesdragter og andre ting som blev brugt i 1938.

Uge dag: Torsdage
Pris pr. person inkl. entre 40 kr.
Tilkøb af guide +1000 kr.

Prisen inkluderer: entre

Klatrevæg og bueskydning

Denne aktivitet er kun mulig i Janske Lazne.

1 times klatring på hotel Kabinka, efterfulgt af 30 minutters bueskydning.

Uge dag: Alle dage
Aktivitetspakke

Prisen inkluderer: vægklatring på hotel Kabinka og bueskydning.

Big swing, Zip line, Rapelling fra 8 år

Aktiviteterne foregår i Spindleruv Mlyn. Egen bil til Spindleruv Mlyn.

Vi starter dagen med at rapelle/Zip Line udover dæmningen i Spindleruv Mlyn – en tur for Adrenalin elskere. Herefter tager vi en tur op i trætoppen, hvor vi skal prøve kræfter med Giant Swing. Bemærk at mindre børn skal springe tandem med voksne.

Uge dag: alle dage
Aktivitetspakke
Tilkøb af lokalguide +700 kr.

Prisen inkluderer: big swing, Zip line, Rapelling, instruktør, sikkerhedsudstyr

Mlade buky bobslædebane fra 4 år

Vi kører i egen bil til Mlade Buky, hvor der ligger en stor actionpark med bobslædebane, tubing, bungeetrampoliner, legepark for børn, minizoo og mulighed for yderligere 10 km trekkingtur rundt om området, som om vinteren er et godt begynderområde for skiløbere.

Bobslædebanen er den længste i Tjekkiet med 1,5 kms nedfart og man kan undervejs komme op på høje hastigheder.

Der er mulighed for at spise frokost på det lokale pizzaria/restaurant eller tage den lette “Parek v rohliku” løsning, i form af en fransk hotdog på tjekkisk.

Aktiviteten inkluderer 5 ture på bobslædebanen og 60 minutter på områdets legeplads.

Uge dag: Alle dage
Aktivitetspakke
Tilkøb af guide +200 kr.

Prisen inkluderer: 5 ture på bobslædebanen, 60 minutters entre til actionparken

Ropepark fra 4 år

Udfordre jer selv ved at klatre i trætoppene i Ropeparken. Deltagelse kræver at man er 140 cm høj og banen er på 432 meter, hvor man skal igennem l alt 32 forhindringer i 2-8 meters højde.

For børn lavere end 140 cm, forefindes der en mindre bane.

Uge dag: Alle dage
Aktivitetspakke

Prisen inkluderer: stor klatrebane, instruktør, sikkerhedsudstyr

Scooter downhill fra 8 år

Vi tager til toppen af Medvedin eller Cerna Hora. Herfra tager vi scooter ned af bjergene til Spindleruv Mlyn eller Janske Lazne, hvor man kan købe frokost.

Uge dag: Alle dage
Aktivitetspakke
Tilkøb af guide +800 kr.

Prisen inkluderer: scooterleje (bemærk liftkort skal tilkøbes ved liften)

Trætop tårnet alle aldre

Besøg et af Tjekkiets mange trætoptårne. Tårnet i Cerna Hora er 45 meter højt og man har fra toppen en stårslået udsigt ud over området. Såfremt man er frisk på det, kan man tage den 80 meter lange rutchebane ned.

Under tårnet er der underjordiske grotter, hvor man kan se spændende udstillinger, om nationalparkens historie.

Uge dag: Alle
Pris pr. person inkl. entre til tårnet 85 kr.

Prisen inkluderer: Entre

Trekking fra 6 år

Trekking tur i bjergene tæt på hvor i bor. Vi passerer brusende floder, flotte udsigter og kan spise middag på en af de mange hyggelige bjerghytter. Husk gode vandresko.

Uge dag: Onsdage
Aktivitetspakke

Prisen inkluderer: Guide

Priser

Priser

Prisgaranti på aktiv ferie Tjekkiet 25.06 – 13.08.2022 – valgfri ankomstdag

Vi har prisgaranti på alle vores aktive ferier i Tjekkiet.

Ferierne kan købes hele året og man kan frit vælge mellem 3, 4 eller 7 overnatninger på destinationen.

Priser / hotelStoh ***
Halvpension
Astra ***
Halvpension
Lesana ***
Halvpension
Aquapark ***
Morgenmad
4 dage / 3 nat1090129014901690
5 dage / 4 nat1390169019902190
8 dage / 7 nat2190249029903190
Børnepris 0-5 år0000
Børnerabat 6-11 år30%50%30%-
Børnepris 6-17 år---160 kr. pr. nat
Tillæg halvpension + 2 timers daglig entre til Aquapark---+120 pr. dag
Tillæg enkeltværelse pr. nat+300+300+300+400
Aktivitetspakke m/4 aktiviteter+900+900+900+900
Pris pr. aktivitet+250+250+250+250
  • Fuld refusion hvis udenrigsministeriet fraråder rejser til destinationen.
Antal personer: 2+ personer
Type: Aktiv ferie, Sommerferie
Årstid: Hele året
Rejsemål: Tjekkiet
Bestil denne ferie
Bedømmelser og anmeldelser

Det siger andre om rejsen

5,00 baseret på 7 anmeldelser
Bianca
Mange tak for et lækkert ophold med mange spændende aktiviteter. Der blev sørget godt for os under hele turen. Rigtig god service fra Jeresferie og vi har allerede booket vores næste tur med jer.
Dennis
Normalt hænger pris og kvalitet sammen, men her oversteg kvaliteten altså prisen. Vanvittig fed tur og fedt koncept. Vi er aktive og nyder ferier, hvor der sker noget og det gjorde der her. Kan varmt anbefales. Et lille hyggeligt eventyr, hvor man kan udfordre sig selv på flere sjove områder ? Virkelig en flot natur og et lækkert terræn. Derudover var korrespondancen med Jeresferie.dk fremragende. Hurtige og brugbare svar, hvilket gjorde det nemt og betryggende. Det er tydeligt, at de kender området. Varm anbefaling herfra os af Mette og Dennis ☺
Elisabeth
Tror aldrig, at jeg har oplevet så god service. Man kan få kontakt instant via chat 24-7 og vi fik flyttet rejsen, da min mor skulle opereres uden så meget som en bemærkning. Simpelthen sådan en god oplevelse, og nu glæder vi os bare så meget. Mvh Elisabeth Weberg & Co.

Skriv din anmeldelse

Antal stjerner*