Hjem » Rejser » Grupperejser til Tjekkiet
Tilbage
Denne rejse har ingen anmeldelser

Grupperejser til Tjekkiet - busrejser – flyrejser – kør selv

Fra 1.490 DKK per person
Om rejsen

Om rejsen

Grupperejser til Tjekkiet

Grupperejser til Tjekkiet er et af Europas smukkeste lande. Bakkede landskaber, bjerge, brusende floder og mulighed for aktive ferier hele året rundt.

Vi har gennem årenes løb arrangeret mange grupperejser til Tjekkiet og vil på disse sider fremvise nogle spændende grupperejse eksempler.

Oplev Tjekkiets mange slotte, besøg Sudeterlandet, Theresienstadt, som var en arbejdslejr under 2. Verdenskrig eller tag en tur ud på en kommunistisk rundrejse, med fokus på de mange år, Tjekkiet var underlagt styret i Moskva.

Tjekkiet har sin egen møntfod som hedder “Tjekkiske koruna” og det er fortsat billigt at rejse rundt i landet og spise på restaurationer.

Tjekkisk Øl

Tjekkerne er om noget verdensberømt for deres fantastiske øl og man kan komme rundt og opleve en helt masse spændende lokal bryggerier.

Busrejser – Flyrejser – Kør selv

Vi arrangerer grupperejser til Tjekkiet som busrejser, togrejser eller flyrejser.

Tjekkiet har en god infrastruktur, som gør at man let og hurtigt kommer rundt i landet.

Landet var frem til afslutningen på 1. Verdenskrig en del af det Habsburgske rige og man var derfor underlagt Østrig og Ungarn. Dette sammenkoblet med den nazistiske magtovertagelse, efterfulgt af den kommunistiske, har gjort at man er meget skeptisk overfor fremmede magter og Tjekkiet fremstår derfor i dag, som et af de mest EU-skeptiske lande.

Tjekkiet er rig på naturresourcer og har en stor og stærk industri i form af især bilproduktion, hvor Skoda er den mest berømte. Flere andre bilfabrikanter som Hyundai, Toyota, Peugeut og Citröen producerer ligeledes biler i Tjekkiet.

Der er masser af muligheder for spændende grupperejser til Tjekkiet.

Kontakt os for at få et godt tilbud og en grupperejse Tjekkiet.

Grupperejser til Prag

Vi tilbyder også grupperejser til Prag, som er Tjekkiets berømte hovedstad. Læs mere her Grupperejser til Prag

Billig skiferie

Vi tilbyder også billige skiferier til Tjekkiet. Læs mere ved at klikke her Billig skiferie Tjekkiet.

Kort

Kort

Hoteller

Hoteller

Vi samarbejder med mange hoteller i hele Tjekkiet

Se her nogle eksempler på hotel beskrivelser.

Kontakt os altid for et godt tilbud.

City Centre ***

Revolucni 1, 110 00 Praha 1
Hotel City Centre er beliggende i Prags centrum. Man er derfor i gå afstand til krudttårnet, Den Gamle Bydel, Wenselspladsen og Karlsbroen. Alle værelser er med eget badeværelse med toilet/bad, skrivebord, tv, radio og telefon. Hotellet har 24 tim...

Hotel Aquapark ***

Špindlerův Mlýn č.p. 300, Špindlerův Mlýn
Hotel Aquapark ligger lige overfor Medvedin liften.I prisen har man inkluderet halvpension, 2 timers daglig entre til Aquapark og parkering. Alle værelser er med fladskærms-tv, køleskab, WIFI, Safetyboks, kaffe/te sæt, hårtørrer og eget badeværels...

Hotel Juno ***

Štěchovická 2296, 100 00 Praha 10
Juno Hotel er en 15-etagers turistklasse hotel beliggende i et beboelsesområde i Prag 10, Strasnice.Værelserne er enkle, men nydelige og komfortable og de er alle udstyret med telefon, satellit-tv, pengeskab og badeværelse med bruser. Hotellet har...

Hotel Lesana ***+

Bedřichov 93, Špindlerův Mlýn
Personligt ejet Wellnesshotel i Bedrichov bydelen og med smuk udsigt udover byen. Hotellet bliver løbende renoveret og fremstår derfor i flot stand og er et af Spindls flotteste hoteller. Alle værelser er med fladskærms-tv, Wifi, badeværelse og...

IM-Hostel

Rohacova 73, Praha 3
IM-Hostel har en god beliggenhed i et af Prags mest livlige kvarterer Zizkov. Fra hostellets dør tager det knap 5 minutter med bus at komme til centrum af byen. Hostellet byder på indkvartering i lejligheder med eget køkken og badeværelse eller i ...

Parkhotel (Mama Shelter)

Veletržní 20, Praha 7, 170 00
Parkhotel har en god beliggenhed i et af Prags mest spændende kvarterer og med kun 3 sporvognstop til centrum. Beliggenheden ved Vystaviste, Krizikova fontænen, Zoo, Prags største park Stromovka parken, Ishockey- og fodboldstadion gør hotellet att...

Penzion Adelka ***

Cernahorska 160, 54 225 Janske Lazne
Pensionen er beliggende i det centrale Janske Lazne. Adelka ligger blot 200 meter fra den nybyggede kabinelift og har derfor en rigtig god beliggenhed. Alle pensionens 20 værelser er indrettet i rustik stil med smukke træmøbler og alle værelser...

Hotel U Kabinky ***

Černohorská 323, 54225 Janské Lázně
Hotellet åbnede i januar 2014 og byder på bekvem moderne indkvartering, blot 50 meter fra kabineliften i Janske Lazne. Kabinka råder over 6 værelser og 3 store ferielejligheder. Alle værelser/lejligheder er udstyret med fladskærms-tv, gratis WIFI,...
Byerne

Om byerne

Prag

Danskernes foretrukne storby Prag er og bliver en fantastisk oplevelse og det er ikke tilfældigt at de fleste vender tilbage igen.

Prag kan man både opleve historiens vingesus og befinde sig i en storby der er i hastig udvikling. Det første man møder når man kommer til Prag er Prags fantastiske borgområde, som kronprinsesse Mary besøgte i september 2006.

I midten tordner St. Vitus katedralen sig majestætisk ud over byen. Der er en grund til at Prag er en af de mest besøgte storbyer i Europa.

Prag er Europas store kulturby, her findes masser af kunst, opera, teater, dansesteder med levende musik og hyggelige værtshuse med den berømte tjekkiske øl.

Prag er også en af de billigste hovedstæder i Europa og servicen og venligheden overfor turister er i top. Gå en slentretur rundt i Prag og se rådhusets verdensberømte astronomiske ur, den gamle rådhusplads ”Staromestska Namesti”, og slottet. Og nar mørket sænker sig over Prag hvad så med at gå over den verdensberømte Karlsbro eller hvad med en hyggelig sejltur pa Moldau med en dejlig middag undervejs?

Janske Lazne

Byen er kendt som Spa-by og folk fra hele Europa valfarter til byen, for at få behandlinger.

Byen er omkredset af bjerge, klipper og skove og der er fantastiske vandreruter rundt i området, ligesom at der er gode cafeer og restauranter i byen.

Janske Laznes store torv “Kolonoda” er et hyggeligt sted at tage en slapper, inden man tager en vandretur rundt i byen.

Byen har også en mindre Aquapark med en jacuzzi.

I centrum er der også en lille købmandsbutik og flere hyggelige restauranter/cafeer.

Snyd ikke jer selv for at drikke rent vand fra hanen på byens torv.

Spindleruv Mlyn

Spindleruv Mlyn er Tjekkiest mest berømte turistby.

Beliggenheden i det nordlige Bøhmen i den fredede national park Krkonose gør den til et attraktivt udflugtsmål. Om vinteren er det Tjekkiest bedste skisportssted. Om sommeren er der rig mulighed for vandreture, cykling, smuk natur og udendørs aktiviteter.

Selve byen ligger omkranset af bjergene Svaty Petr og Medvedin, hvilket giver den en helt speciel stemning.

Midt gennem byen løber Elben, og man finder i centrum mange gode spisesteder med høj kvalitets mad.

Man kan leje en kano eller cykler og hvis man er heldig møder man bjerg legenden “Krakonos”.

Udflugter

Udflugter

Bådtur

Bådtur
En af de mest populære ture. Turen kan købes af forskellige varigheder og med og uden buffet. Man passerer på sejladsen som foregår på Moldau, flere af Prags spændende seværdigheder og man får et helt andet afslappende indblik i storbyens dagligdag. Priseksempler:
Pris pr. person for 1 times sejlads 90 kr.
Pris pr. person for 2 timers sejlads med middag 200 kr.

Besøg på institutioner

Besøg på institutioner
Vi kan arrangere besøg på en række institutioner, hvor man vil få et indtryk af, hvordan disse fungerer i forhold til de tilsvarende danske institutioner. Besøgene vil typisk bestå af et foredrag af institutionslederen eller en anden leder på stedet. Derefter vil der være mulighed for at stille spørgsmål samt få en rundvisning.
Eksempler på besøgsmuligheder: folkeskole, gymnasium, børnehave, hjem for forældreløse børn, hjem for narkomaner, hjem for fysisk eller psykisk handicappede, plejehjem, alderdomshjem, landbrughøjskoler, landbrug.
Pris pr. besøg inkl. dansktalende tolk 2000 kr.

Bryggeribesøg

Bryggeribesøg
Der er mange muligheder for Bryggeribesøg i Tjekkiet. I Prag kan vi tilbyde de små brygstuer som U Fleku, Novomestsky Pivovar, Staropramen og Pivovarsky Dum. Udenfor Prag findes Plzen, Krusovice og Gambrinus. Vi anbefaler at man altid tager et måltid mad på et af bryghusene, for at gøre oplevelsen total.
Pris pr. person fra 25 kr. + evt. leje af dansk tolk.

Busleje

Busleje
Op til 50 personer:
3 timer 2500 kr.
4 timer 3000 kr.
6 timer 4000 kr.
8 timer 5000 kr.

Alle priser er inkl. 150 km. Ekstra km koster 15 kr. pr. km.

Der findes mindre og lidt billigere busser. Kontakt os for et godt tilbud. BEMÆRK at alle busser køres af tjekkisk talende chauffører, hvorfor vi anbefaler at medleje en guide.

Cesky Krumlov

Cesky Krumlov
Efter Prag er Cesky Krumlov nok den flotteste by i Tjekkiet. Den ligger i et natursmukt område i Sydböhmen, et par timers kørsel fra Prag.
Byen står på UNESCOs liste over bevaringsværdige byer. Dens centrum består bla. a. af 300 historiske huse i de små, hyggelige kringelkrogede gyder ved Moldau, som slynger sig gennem Den gamle Bydel.
De tre adelsslægter, Rosenbergerne, Eggenbergerne og Schwarzenbergerne, har i forskellige århundreder alle været dominerende i området og i byen og beboet mange af husene. De har ligeledes ejet byens bryggeri og borgen, som er landets næststørste, kun overgået af Prags borg.
Vi går fra parkeringspladsen til det historiske centrum og finder en hyggelig restaurant for frokost. Derefter går vi over Moldau for at komme op til borgen, hvor vi skal på en af rundvisningerne. Efterfølgende er der et par timer på egen hånd, som man benytte til endnu en rundvisning, man kan også vælge et besøg i verdens ældste bevarede teater eller nøjes med en spadseretur i den store borghave, som indeholder et moderne, udendørs teater med drejescene samt fiskedam mm.
Til slut bliver der tid til en øl på byens bryggeri, inden vi begiver os tilbage til bussen for at køre tilbage til Prag.
Pris pr. person 500 kr. inkl. rundvisning på borgen, dansktalende guide og busleje.

Det tjekkiske paradis, Skoda Museum

Det tjekkiske paradis & Skoda Museum
Først kører vi ca. en time til Mlada Boleslav, hvor Skodafabrikkerne ligger. Fabrikkerne blev grundlagt i slutningen af 1800-tallet, hvor de første produkter var cykler. Få år senere begyndte man at lave biler. Under kommunisterne var fabrikkerne nationaliseret, og i starten af 1990’erne blev de opkøbt af VW.
På denne tur byder vi på besøg på Skodamuseet, hvor vi skal beundre mange af de forskellige modeller fra fabrikkens mere end hundredeårige eksistens. Der er brandbiler, præsidentbiler, racerbiler og mange andre.
Efter besøget på Skoda kører vi videre til Jicin, hvor der bliver tid til frokost i denne lille, hyggelige by, tæt på Det tjekkiske Paradis. Derefter kører vi kun få km til et af områderne med de imponerende sandstensformationer. Der får man mulighed for en spadseretur op og ned mellem klipperne, som er dannet for flere tusinde år siden, og derefter er formet af vind og regn, frost og hede. Man kan vælge en kort tur på 30-60 min eller den lidt længere på op mod 90 min.
Pris pr. person 350 kr. pr. person inkl. busleje, entre til skoda/det tjekkiske paradis og dansktalende guide.

Dukketeater

Dukketeater
Tjekkerne har også en meget lang tradition for dukketeater. Der findes mange forestillinger rundt om i byen og det er en humoristisk oplevelse for voksne, såvel som for børn.
Pris pr. person fra 185 kr.

Fløjlsrevolutionen

Fløjlsrevolutionen
Først spadserer vi godt en time rundt i Prags historiske centrum, hvor guiden vil berette om 1. og 2. verdenskrig med mordet på den tyske, stedfortrædende rigsprotektor, Heydrich. Guiden vil berette om Foråret i Prag 1968 med Dubcek og kommunismens sammenbrud i 1989 hvor Vaclav Havel var en af de vigtigste personer frem til Tjekkoslovakiets opdeling i Tjekkiet og Slovakiet i starten af 1993.
Vi kommer rundt til mange af de steder, hvor begivenhederne rent faktisk fandt sted. Tilsidst besøger vi Kommunistmuseet, hvor der er en række plancher og genstande fra tiden under kommunisterne, ligesom der er mulighed for at se flere film om perioden.
Pris for turen 800 kr. inkl. dansktalende guide.

Foredrag om selvvalgt emne

Foredrag om selvvalgt emne
Vi kan arrangere forskellige foredrag, holdt af herboende danskere eller lokale tjekker. Vi har kontakt til flere foredragsholdre, som har sat sig ind i forholdene omkring forskellige emner.
Foredragene vil typisk bestå af et længere oplæg omkring et eller flere af nedenstående emner, efterfulgt af muligheden for at stille foredragsholderen uddybende spørgsmål. Emner kunne være:
Sociale forhold (barselsordning, skolesystem, lønninger, skatter, huslejepriser, sundhedssystem, pensionsalder m.m).
Historisk overblik (Tjekkiets historie fra omkring år 900 og frem til idag med særlig fokus på tiden fra 2. Verdenskrig og til nu).
Iværksætter (hvordan er det at starte og drive forretning eller firma i Tjekkiet idag).
Opera (operaens historie i Prag, Mozart, Don Giovanni, Stænderteatret)
Teater (Latarna Magika, sort/tearter traditionen, Franz Kafka)
Pris for 2 timer inkl. lokaleleje fra 1800 kr.

Golf

Golf
Også i Tjekkiet er golf blevet en særdeles populær sportsgren. Derfor findes der i hele landet en række nationale og internationale golfbaner af en ganske høj standard.
Vi tilbyder en 18 hullers bane tæt på Prag. Vi henter jer i vores minibus på jeres hotel kl 09.00 og kører jer til golfbanen. Efter en dejlig dag med god motion i den friske luft henter bussen jer og kører jer tilbage til hotellet.
I forbindelse med banen er der forskellige faciliteter. Vi kan nævne driving range med indendørs og udendørs måtter, chipping, pitching og putting greens. I nærheden af første teested er der opvarmningsmuligheder.
Hvis man henvender sig i god tid er det muligt at leje alt nødvendigt udstyr og evt også bestille en golfinstruktør
Pris pr. person 1000 kr. inkl. busleje og green fee.

Karlovo Vary – Spaby

Karlovo Vary – Spa & Wellness by
Karlovy Vary er Tjekkiets mest berømte kurby med 12 helsebringende kilder. Byens historie går helt tilbage til 1300-tallet og gennem århundrederne har mange af Europas helt store berømtheder besøgt denne flotte by. Vi kan nævne russiske zarer, engelske konger, mange af de store komponister og Goethe.
Vi går en tur gennem byen med de imponerende kolonnader og de store kurhoteller, hvor der også bliver mulighed for at smage på det mineralholdige vand fra nogle af kilderne. Vi kommer forbi den berømte Vridlo, som midt i byen springer i en højde af 14 meter.
Derefter finder vi en hyggelig restaurant til en god frokost.
Byen er også kendt for krystalproduktion på Moser-glasværket, Thun-porcellæn og for nationaldrikken Becerovka, som er en krydderlikør på 38 pct alkohol. Vi skal på rundvisning på stedet, hvor den brygges og også have nogle smagsprøver.
Det vil være muligt at tilkøbe forskellige former for wellness, såsom massage, helsebringende bade etc. Indhent specialtilbud!
Pris pr. person 500 kr. inkl. dansktalende guide og busleje.

Karlstejn

Karlstejn
Det fantastiske fæstningsværk var i mange år stedet hvor de tjekkiske kronjuveler blev opbevaret. På vejen op til den flotte borg, som blev opført af Karl d. 4, er der mange små boder, souvenir butikker og restauranter. Fra toppen af Borgen er der en fantastisk udsigt ud over landskabet.
Pris for leje af dansktalende guide 1200 kr.

Koneprusy

Koneprusy
Drypstenshulerne i Koneprusy, som ligger ca. 45 min kørsel fra Prag, blev opdaget i 1950. Hulerne er ca 25 millioner år gamle. På rundvisningen kommer man til at se de flotte drypstensformationer i mange forskellige farver.
Vi kommer også til en hule, hvor der er udstillet kopier af homo sapiens, makakabe, hjort og det uldne næsehorn, som har alle har levet i hulerne.Falskmønterværkstedet fra 1400 tallet ser vi ligeledes.
Vi anbefaler at besøge grotterne på samme tur som Karlstejn eller Nizbor.

Entre voksne: 130 CZK pr. person.
Leje af dansktalende guide:
3-4 timer 800 kr.
5 timer 1000 kr.
6 timer 1200 kr.
8 timer 1500 kr. 

Konopiste

Konopiste
Dette prægtige slot sydøst for Prag blev bygget i det 13. århundrede, men er blevet kendt som det sidste opholdssted for den jagtglade Franz Ferdinand d’Este, der var den sidste tronfølger for Det østrig-ungarske Kejserrige. Han blev myrdet i Sarajevo i 1914, hvilket betragtes som udløseren af Første Verdenskrig.
Vi går fra parkeringspladsen op gennem den smukke natur for at komme til slotgården.
Slottet Konopiste har rige udstillinger af kunst, statuer, jagttrofæer og en af verdens største samlinger af historiske våben mm. Og ikke mindst er der en meget omfattende, tematisk samling om Skt. Georg. Tronfølgerfamiliens private gemakker er også tilgængelige.
Yderligere er der mulighed for at besigtige et af datidens minitivolier samt bjørnegrav, falkoner og også den imponerende slotshave.
Til slut kan man nyde en dejlig frokost i en af jagtrestauranterne, som ligger i skoven i forbindelse med slottet.
Pris pr. person 400 kr. inkl. dansktalende guide, entre til udstillingerne og busleje.

Krizikova fontænen og middag

Krizikova fontænen og middag
Vi anbefaler denne tur! Oplev en fantastisk aften hvor lys, vand og musik danner rammen om en meget imponerende og kunstnerisk aften.
Vi byder velkommen med en tjekkisk apritif i en meget stemningsfuld og hyggelig restaurant hvor vi skal nyde en god 3-retters menu. Efter middagen skal vi opleve et imponerende vandshow ved Krizikova fontainen. Krizikova fontainen, som er Europas største, er en stor visuel oplevelse. Denne flotte og faverige forestilling er også velegnet for børn. Vi indleder med at smage en Becherovka. som er Tjekkiets nationaldrik – en blanding mellem snaps og likør på 38% alkohol, hvorefter vi byder på en tjekkisk tre-retters middag med en drink til. Godt mætte begiver vi os til udstillingsområdet Výstaviště, hvor Křizíkovafontænen ligger.
Fontainen består af 3000 vanddyser og 1248 kulørte projektører, som oplyser vandet i mange flotte farver. Vandet springer i takt til musik – klassisk eller moderne. Det kan være en af de store, tjekkiske, klassiske komponister, musicalmusik, moderne pop, filmmusik, potpourri, panfløjte eller noget helt andet. Forestillingen, som varer ca. 45 minutter afhængigt af musikken, er også velegnet for børn. Fontænen blev bygget i 1891 i forbindelse med en stor industrimesse og renoveret 100 år senere i 1991. Medbring to sporvognsbilletter pr. person.
Pris pr. person 350 kr.

Kulturaften med middag

Kulturaften med middag
På vores kulturaften skal vi i teatret for at se sort/lys teater. Denne genre sammer oprindelig fra Østen og har virkeligt bidt sig fast i Tjekkiet.
Aftenen starter med at vi går hen til en rigtig hyggelig tjekkisk restaurant i centrum, hvor vi starter med et glas tjekkisk champagne efterfulgt af en lækker tre-retters menu med en drink til. Derefter går vi til teatret for at overvære en forrygende flot og farverig forestilling med sort/lys-effekter, som Prag er så berømt for. Forestillingen er uden ord og derfor også velegnet for uforglemmelig aften for børn. Sort/lys-teater stammer oprindeligt fra Østen, men Prag er et af de få steder i Europa, hvor man kan opleve den.
Det er en forrygende flot og meget farverig forestilling med masser af sort/lys-effekter, som denne teaterform er så berømt for. Foran på scenen er der nogle af skuespillerne, som udfører et traditionelt sjov med komik, mimik og sketches, men uden ord , så alle kan sagtens forstå, hvad det drejer sig om. Indimellem dette er der indslag, hvor andre skuespillere optræder, klædt helt i sort. Pga de meget specielle lyseffekter – sort lys – kan man ikke se disse skuespillere, men man kan sagtens se de remedier, som de har med på scenen, og som de udfører nogle forunderlige manøvrer med.
Pris pr. person 400 kr. inkl. afhentning på hotel i bus, dansktalende guide, entre til sort/lys teater og middag med champagne og drink.

Kutna Hora / Sedlec

Kutna Hora / Sedlec
Denne flotte UNESCO-beskyttede middelalderby er virkelig et besøg værd.
Den opstod da der i 1200-tallet blev fundet rige sølvårer under byen, hvorefter man under dette boom byggede husene tilfældigt på stedet. Byen konkurrerede i middelalderen med Prag om at være landets mest betydningsfulde by, ligesom den på et tidspunkt også var kongesæde.
Vi skal besøge Skt Barbara-kirken, som er bygget af det samme arktektdynasti, som også stod for opførelsen af Skt. Vitus-katedralen på Prags borg. Derefter er der et par timer på egen hånd, som man evt. kan bruge til at gå lidt rundt i byen eller besøge Den lille Borg, hvor rundvisningen inkluderer en tur ned i en af minegangene. En god frokost på en af de mange hyggelige restauranter er ligeledes en god ide.
Til slut kører vi til benkapellet i udkanten af byen, hvor den makabre udsmykning består af knoglerne fra 40.000 mennesker. Disse er arrangeret i bla pyramider, lysekroner, guirlander og våbenskjold.

Entre til St. Barbara, voksne 30 kr.
Entre til Vlasky Dvur, voksne 45 kr.
Entre til Hradek, voksne 50 kr.
Entre til Sedlec(benkirken), voksne 25 kr.
Dansktalende guide til udflugten 1500 kr. 

Landbrugsfaglige besøg

Landbrugsfaglige besøg
Alle disse besøg skal ses som eksempler på landbrugsfaglige besøg som kunne have interesse. Hvis I har andre ønsker er I meget velkommen til at kontakte os.
Besøg på en landbrugsskole. Vi skal besøge en landbrugsskole i Tjekkiet. Besøget starter med et foredrag omkring skolesystement samt deres landbrugsskole. Derefter fortsætter besøget med rundvisning på landbrugsskolen med discussion med nogle elever. Derefter får gruppen rundtur på skolen landbrug. Hele besøget sluttets af med frokost. Besøget tager ca. 4 timer.
Besøg på et kooperativ landbrug. Vi skal besøge et landbrugs kooperativ i Tjekkiet som er beliggende 1 times kørsel fra Prag. Vi skal høre et foredrag omkring hvordan man driver et kooperativ landbrug samt indtjeningsmuligheder. Rundtur og frokost på landbruget. Besøget tager ca. 5 timer.
Besøg hos et privat landbrug med dyr eller et privat landbrug med korn er også muligt at arrangere. Besøgene tager mellem 3-5 timer.
Alle de landbrugsfaglige besøg ligger indenfor 1-2 timers kørsel i bus fra Prag. Vores dansktalende guide henter gruppen på deres hotel og der køres ud til det bestilte besøg. Den dansktalende guide vil være sammen med gruppen hele tiden så der ikke opstår sprog problemer.
Nogle af vores landbrugsgrupper supplerer overnævnte besøg med en udflugt til f.eks. Skoda fabrikkerne, besøg i koncentrations lejren Theresienstadt og byrundtur i Prag.
Pris – indhent tilbud.

Leje af dansktalende guide/tolk

Leje af dansktalende guide/tolk
3-4 timer 800 kr.
5 timer 1000 kr.
6 timer 1200 kr.
8 timer 1500 kr.

Lidice

Lidice
I maj 1942 blev den stedfortrædende, tyske rigsprotektor i Prag, Reinhard Heydrich, myrdet af tjekkoslovakiske faldsærmssoldater. Tyskernes hævn for dette mord var ganske forfærdelig. Tyskerne tog rundt til landsbyerne omking Prag og myrdede i flæng.
Værst gik det ud over byen Lidice ca 25 km vest for Prag, hvor alle mænd og drenge over 15 år blev henrettet på stedet, mens kvinder og mindre børn blev sendt til udryddelseslejre i bla. Polen. Selve byen Lidice blev brændt af og jævnet med jorden af bulldozere.
På denne tur skal vi til Lidice og besøge et meget informativt museum og gå i det, der tidligere var byen Lidice, hvor der nu er en række mindesmærker og ruiner fra denne forfærdelige begivenhed.
Pris pr. person 55 kr. for voksne + dansktalende guide.

Melnik – vinsmagning og benkirke

Melnik – vinsmagning og benkirke
Denne charmerende by ligger ca 25 km nord for Prag på det sted, hvor floderne Moldau og Elben løber sammen. Byen ligger i et lille vindistrikt, hvor man dyrker en vin, kaldet Ludmila.
Vi starter vores besøg med at gå til slotsområdet. Ved siden af vinslottet ligger St. Peter og St. Poul-kirken, hvor der også er et lille benkapel, hvor udsmykningen består udelukkende af knoglerne fra 10.000 – 15.000 mennesker. Derefter går vi til slottet, hvor der allerede i middelalderen blev dyrket vin, og som i samme periode var residens for enkedronnningerne. I mere end 250 år har slottet været ejet af adelsslægten Lobkowicz.
På slottet skal vi på rundvisning på egen hånd, behørigt udstyret med skriftlig information om dets indre.
Endelig skal vi ned i slottets autentiske vinkælder, hvor de mange hundrede år gamle, originale vintønder stadig står til skue. Vi byder på smagning af seks forskellige af slottets røde og hvide vine.

Der bliver også tid til frokost på byens hyggelige torv(ikke med i prisen).
Pris pr. person 400 kr. inkl. dansktalende guide, vinsmagning, busleje og entre til benkapellet.

Nizbor

Nizbor
En af de mest kendte og berømte glasfabrikker i Tjekkiet. Tjekkerne har i mange år været kendt for deres unikke krystal produktion og fabrikken i Nizbor giver et glimrende indblik, i hvorfor man har så stor succes med disse produkter. Man får en rundtur på fabrikken og får efterfølgende mulighed for at handle i fabrikkens lagersalg.
Pris pr. person 55 kr. for voksne + dansktalende guide.

Pubcrawl

Pubcrawl
På Pub Crawl turen skal vi selvfølgelig drikke godt tjekkisk øl. Vi skal rundt på de rigtige tjekkiske værtshuse i de snævne sidegader, hvor tjernerne mestrer kunsten at servere to håndstore fadøl af gangen. Kort sagt: en rigtig øltur. Pub Crawl turen starter stilfuldt med en Becherovka.
Da der ikke vil være tid til at spise aftensmad på turen, vil det være en god ide at have spist på forhånd.
PUB CRAWLING
Ta` med på alle de frække, -vi gi`r den alt hvad den kan trække. Vi crawler igennem nattens glæder, og tager dig med på de gode steder. Guiden kender ruten for nattens fest, -Oplev Prag, når den er bedst. Salsa-rytmer lyder og hofter kører, vi danser til vi er mer` end møre. Hvis dine Elvisben er klar, kender guiden den bedste bar. Kolde pivo`er og hede blikke, SKÅL for nu skal vi drikke!!
Pris pr. person 175 kr.(minimum 10 deltagere)

Skoda Fabrik og museum

Skoda Fabrik og museum
Skodafabrikken, som ligger en times kørsel fra Prag, er Tjekkiets største virksomhed med en årsproduktion på ca 750.000 biler.
Fabrikken blev grundlagt i slutningen af 1800-tallet og blev i starten af 1990’erne fussioneret med VW. Vi starter besøget med to kortfilm om fabrikkens historie og produktion, efterfulgt af rundvisning på museet, hvor vi ser Skodas første produkter, nemlig cykler. Derudover er der udstillet mange af fabrikkens biler gennem dens mere end 100 år gamle eksistens. Også mere specielle køretøjer såsom brandbiler, præsidentbiler og racerbiler får vi at se. Til slut kører vi rundt på fabriksarealet og skal ind i to fabrikshaller, dels den hal, hvor gearkasserne bliver fremstillet, dels samlebåndet, hvor Skoda Octavia bliver samlet.
Pris fra 300 kr. pr. person inkl. entre og dansktalende guide.

Sort/lys teater

Sort/lys teater
En af de teaterformer som tjekkerne er allermest berømte for. Vi kan tilbyde billetter til mange af de berømte teatre som Laterna Magika, Imga og Reduta. Det er en unik oplevelse, som vi anbefaler alle at foretage under deres besøg i byen.
Pris pr. person fra 90 kr.

Spøgelsestur

Spøgelsestur
Prag er kendt for mange ting. Men hvor mange ved, at næsten hver eneste gade i Prag centrum har sit eget spøgelse? På denne tur kommer man bl.a. til at stifte bekendtskab med prinsessens badepiger, den rødhårede tysker og mange andre berømte skikkelser, som viser sig rundt om i Prag i nattetimerne.
I bykernen går vi igennem krogede gader og oplever samtidig det stemningsfulde: “Prague by Night”.
Turen er en oplevelse ud over det sædvanlige og den giver et fascinerende indblik i en løjerlig verden, hvor virkelighed og overtro smelter sammen og får det til at risle ned at ryggen.
Pris for dansktalende guide 800 kr.

Temelin

Temelin
Tjekkiet har fortsat atomkraftsværk og efter ulykken i Japan for ganske nylig er diskussionen om atomkraft for alvor blusset op igen. Et nærliggende og højaktuel udflugt at tage på for tiden. Der vil blive vist en film, foretaget en rundvisning på værket og der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Selve besøget på værftet er gratis, så det eneste der skal betales for er dansktalende guide i 8 timer og evt. busleje.

Temelin er et rigtig godt besøg og oplæg til debat om fremtidens energipolitik.

Terezin

Theresienstadt
Den gruvækkende arbejdslejr Theresienstadt, ligger blot 60 km nord for Prag. Den var under 2. verdenskrig en arbejdslejr for jøder og andre nazi fjendtlige folk. Man kan tilkøbe en rundvisning eller vælge selv at gå rundt og se de tomme bygninger. Der er mulighed for at se en lille film om lejrens historie. Foran hovedindgangen findes en stor mindes kirkegård for alle dem, som mistede livet under de grusomme forhold i Lejren.
Pris pr. person 70 kr. for elever + 90 kr. for lærere inkl. engelsk guideDet er muligt at leje en dansktalende guide til turen for 1200 kr.

Virksomhedsbesøg

Virksomhedsbesøg
Spændende virksomhedsbesøg er der mange muligheder for, både i og udenfor Prag. I Tjekkiet har man altid haft en stærk industri og udover biler(Skoda) og bøhmisk krystalkunst, så vil vi kunne hjælpe med at arrangere besøg på forskellige fabrikker, byggepladser og landbrug. Der findes ligeledes muligheder for at besøge fødevarefabrikker. Normalt får man en rundvisning og snakker med en virksomhedsrepræsentant.
Forespørg på konkret besøg eller kontakt os for inspiration.

Vojnalejren

Vojnalejren
Lejren er beliggende ca. 70 km syd for Prag. Lejren var under kommunist tiden fangelejr for politiske modstandere og journalister. Fangerne levede under kummerlige forhold og blev sat til at arbejde under hårde forhold. Der vil være en rundvisning og blive vist en film.
Pris pr. person 180 kr. for voksne inkl. engelsk guideDet er muligt at leje en dansktalende guide til turen for 1200 kr

“Fort Boyard”

Fortet er opbygget efter den berømte tv-serie ”Fangerne på fortet – Fort Boyard”. Man inddeles i forskellige hold af 2-5 personer. Den indendørs arena har i alt 21 rum, hvor der i hvert rum er forskellige opgaver som skal løses. Forbered jer på en vild dag med klatring, hvor man skal dukke sig for udfordringer og bruge det indvendige af hovedet. I ”fortet” som ligger syd for Prag, er der også et snackområde bygget op som beachbar. En fed adrenalinkrævende heldagsudflugt.

Pris pr. person inkl. transport til/fra fortet 175 kr.

Aquapark i Janske Lazne

Aquapark i Janske Lazne
En tur i Janske Laznes indendørs Aquapark er altid en populær aktivitet.
Pris pr. person 20 kr.

Aquapark i Trutnov

Aquapark i Trutnov
10 km fra Cerna Hora ligger Trutnovs udendørs Aquapark.
Pris pr. person 50 kr.

BBQ Grillaften

BBQ grillaften
Båloptænding, 1 kyllingesteak, salat, brød og 1 soft drink, sennep, ketchup, papirtallerkerner, servietter og papkrus.
Pris pr. person 115 kr.
I stedet for aftensmad på hotellet – Pris pr. person fra 40 kr.

Besøg på militærmuseet i Stachelberg

Besøg på militærmuseet i Stachelberg
I Stachelberg har man lavet en gammel tysk bunker om til militærmuseum. Et spændende besøg med historiske vinkler på den tyske annektering af Nordbøhmen , som optakt til 2. verdenskrig.
Pris pr. person 75 kr.

Bjergvandring i Krkonose

Bjergvandring i Krkonose
Vandringen er på udvalgte stier i Krkonose bjergene og inkluderer stolelift til toppen – en guide pr. 30 personer.
Pris pr. person 90 kr. pr. person

Bobslæde i Mlade Buky

Bobslæde i Mlade Buky
Tag turen ned fra toppen af bjerget i fuld fart – en populær adrenalin producerende beskæftigelse. Turen er knap 1,5 km lang.
Pris pr. person 50 kr.

Bueskydning

Bueskydning
Kyndig instruktion i hvordan man skyder med bue og pil, hvor efter man får mindst 15 skud imod skiven.
Pris for 3 timer 75 kr. pr. person

Busleje

Busleje
Op til 50 personer:
3 timer 2500 kr.
4 timer 3000 kr.
6 timer 4000 kr.
8 timer 5000 kr.

Alle priser er inkl. 150 km. Ekstra km koster 15 kr. pr. km.

Alle busser køres af tjekkiske talende chauffører, hvorfor vi altid anbefaler at man lejer en tolk med. Forespørg på buslejepriser til mindre grupper. Det kan gøres billigere end oplyst her.

Foredrag om selvvalgt emne

Foredrag om selvvalgt emne
Foredrag om selvvalgt emne. Pris for 2 timer inkl. lokaleleje 1800 kr.

Cykling

Cykling

Tjekkiet er som skabt til cykling. Tag med Jeresferie.dk rundt på en cykeltur langs Moldaus bredder og nyd den smukke natur og se Prag fra en anden side. Det er muligt at cykle hele vejen til Karlstejn eller nogle af mange andre spændende seværdigheder tæt ved Prag.

Pris kontakt os og lad os tage en snak om jeres ønsker – fra 250 kr. pr. person inkl. cykelleje og cykelhjelm

Grillaften med pølser

Grillaften med pølser
Båloptænding, 2 pølser pr. person, brød, sennep, ketchup, paptallerkerner og servietter.
Pris pr. person 50 kr.

Kanosejlads

Kano sejlads
Kano sejlads. 2 personers kano af plastik, sikkerhedsveste og padler. En instruktør pr. 15 deltagere.
Pris for 3 timer 155 kr. pr.person
Pris for 6 timer 180 kr. pr. person

Hesteridning

Hesteridning
Hesteridning for op til 15 personer. Kyndig vejledning undervejs.
Pris for 1 time(45 minutter) 150 kr. pr. person

Klippeklatring og Rapelling

Klippeklatring og rapelling
Klippeklatring og rapelling. Klatringen foregår knap 20 km fra Janske Lazne.
Pris for 3 timer 140 kr. pr. person

Leje af dansktalende tolk

Leje af dansktalende guide tolk
3-4 timer 800 kr.
5 timer 1000 kr.
6 timer 1200 kr.
8 timer 1500 kr.

Minebesøg i Kovarna

Minebesøg i Kovarna
Kovarna minen var i mange år en af regionens vigtigste arbejdspladser. Et spændende underjordisk besøg i en spændende verden.
Pris pr. person 150 kr.

Mountain Biking

Mountain Biking
Området i bjergene lægger hvert år plads, til alskens forskellige mountainbikes løb og området er derfor super godt til cykling. Afmærkede ruter, kupereret terræn og smukke udsigter. Flere steder undervejs man der købes små forfriskninger og frokost. Turen tilpasses de enkelte gæster. Guiden har teknisk know how, til at fikse forskellige mekaniske problemer. En guide pr. 15. deltagere.
Pris for 3 timer 140 kr. pr. person
Pris for 6 timer 190 kr. pr. person 

Riverrafting

River Rafting
Man kan også foretage let River Rafting. 2-8 personers både, padler og redningsveste er inkluderet. En instruktør pr. 15. deltagere.
Pris for 3 timer 100 kr. pr. person

Ropepark

Rope Park
Her venter der udfordringer til alle niveauer. Der er 3 baner i området. En lille børnepark, hvor børnene klatrer knap 1,5 meter over jorden, en voksen bane, hvor man kommer 10 meter op og en lang voksenbane som tager knap 2,5 time. Udfordringen i disse baner er større end de ser ud til på billederne. Man får brug for en masse balancemuskler, som man ikke bruger til dagligt og det kan mærkes i kroppen. Kordination, frygtløshed, mod, balance og teknik er nøgleordene på denne udfordring.
Pris for den store bane 110 kr. pr. person
Pris for den lille bane 85 kr. pr. person

Skattejagt i Janske Lazne

Skattejagt i Janske Lazne
Skattejagten rundt i den smukke kurby, bringer jer til mange forskellige vigtige seværdigheder, ligesom at man får et godt indblik i byen. Der vil være små præmier undervejs til eleverne.
Pris pr. person 50 kr.

Terrænscooterkørsel

Terrænscooterkørsel
Her venter endnu en vovefuld oplevelse. Fra Janske Lazne tager vi kabineliften op til toppen af Cerna Hora, med vores terrænscootere. Herfra kører vi selv ned af bjerget, hvor der til tider er 14-17% fald – vi anbefaler at bruge bremsen undervejs.
Pris pr. person 150 kr.

Trekking

Trekking

Prag har mange smukke naturskatte med klippeformationer, vandløb, åer og skove. Tag med på en trekkingtur tæt ved Prag og oplev en anden side af den smukke tjekkiske natur.

Pris pr. person inkl. transport til/fra 75 kr.

Trekking og action dag

Trekking og action dag
Turen går ned fra Cerna Hora til Mlade Buky, hvor der ligger en stor actionpark med bobslædebane, tubing, bungeetrampoliner, legepark for børn og mulighed for yderligere 10 km trekkingtur rundt om området, som om vinteren er et godt begynderområde for skiløbere. Bobslædebanen er den længste i Tjekkiet med 1,5 kms nedfart og man kan undervejs komme op på høje hastigheder. Der er mulighed for at spise frokost på det lokale pizzaria/restaurant eller tage den lette “Parek v rohliku” løsning, i form af en fransk hotdog på tjekkisk maner.
Pris pr. person for 5 ture og guide til trekking 110 kr.

Trekking omkring Cerna Hora

Trekking omkring Cerna Hora
Guiden vil fortælle mange spændende historier på turen og vise jer, spændende steder i området. En guide pr. 30 personer.
Pris for 3 timer 50 kr. pr. person

Trekking til Aichelburg slottet

Trekking til Aichelburg slottet
Smuk trekking tur langs klipper og Upa floden.
Pris pr. person 50 kr.

Trekking til Tjekkiets højeste bjerg Snezka

Trekking til Tjekkiets højeste bjerg Snezka
Det vil være muligt for folk at tage lift både op- og ned. For folk i god form, går vi både op og ned (knap 15 km). Undervejs passerer vi små bjergkilder, smukke udsigter og vild natur, idet området er fredet naturpark. På toppen af Snezka kan man se til Polen og her ligger Tjekkiets højest beliggende posthus, hvorfra man kan købe postkort, frimærker og selv stemple dem inden man smider dem i bjergets postkasse. Det vil være muligt at spise flere steder undervejs og besøge en økologisk farm i 1300 meters højde. Husk gode vandresko (evt. løbesko)
Pris pr. person 75 kr.

Tur til Dvur Kralove safaripark

Tur til Dvur Kralove safaripark
Mange forskellige dyrearter, safarioplevelse og hyggelig omkringliggende by.
Pris pr. person 100 kr.

Udflugt til Adrspach klipperne

Udflugt til Adrspach klipperne
Adrspach-Teplice klipperne har tiltrukket turister siden det 18. århundrede for deres unikke udformning.
Pris pr. person 75 kr.

Udflugt til Kuks

Udflugt til Kuks
Slottet og byen er en af de smukkeste i Tjekkiet. Henrivende arkitektur, skulpturer, SPA, slot, hospital, teater og smukke barokstatuer.
Pris pr. person 75 kr.

Priseksempel

Priseksempel

Pris eksempel

Prag Aktiv grupperejse

1

Dag 1

Transport Danmark – Prag med fly/bus/tog

Afrejse fra Danmark med bus eller fly til Prag. Efter ankomst mødes i af dansktalende guide, som vil holde et lille informationsmøde med jeres gruppe.

2

Dag 2

Trekking og klippeklatring

Efter morgenmad på hotellet afhentes i af jeres dansktalende guide, som ledsager jer ud til et af Prags mange flotte naturområder. Her skal i på en vandretur, rundt i det smukke område, prøve kræfter med klippeklatring, for til sidst at tage en svømmetur i en af søerne, eller i et friluftsbad.

3

Dag 3

Lang byrundtur og lasergame

Efter morgenmaden afhentes i på jeres hotel. Guiden tager jer med ud på en lang byrundtur, hvor i bla. skal opleve Prags borg, Karlsbroen, den gamle bydel og det jødiske kvarter. Efter byrundturen er der en times pause, inden guiden tager jer med ud til et sted, hvor gruppen kan spille lasergame. I opdeles i hold og der vil være en præmie til vinderen.

4

Dag 4

Cykling til Karlstejn

I afhentes efter morgenmad på hotellet. Herfra skal i ned og hente jeres cykler, inden i begiver jer sydpå. I følger Moldau floden ned til Zbraslav, hvor der vil være et lille besøg i naturområdets “minizoo”. Herfra kryder i floden og fortsætter til Cernosice. Her begynder dagens udfordringer for dem som har modet på dem. Man kan enten fortsætte langs floden til Karlstejn, som er en flad rute eller tage den meget kuperede rute med km-lange stigninger. Fra Karlstejn sørger vi for at transportere cyklerne og jer tilbage til Prag eller i kan vælge at tage de 30 km tilbage igen.

5

Dag 5

Hjemrejse

Check ud og Hjemrejse med bus, tog eller fly.

Rejseform / Hotel
City Centre ***
Parkhotel ****
Corinthia Prag *****
Bus v/48 personer
2190
2590
3190
Fly min. 10 personer
2990
3390
3990

Alle priser er ca. priser – konkret pris fåes ved forespørgsel. Alle priser er inkl.:

 • Busrejse tur/retur i egen bus eller flyrejse Kastrup – Prag tur/retur inkl. alle lufthavnsskatter, gebyrer og bagage
 • 4 overnatninger på valgt hotel
 • 4 dages morgenmad
 • Velkomstmøde med dansktalende guide
 • Byrundtur med dansktalende guide
 • Trekking med dansktalende guide
 • Klippeklatring med lokal engelsktalende instruktør, sikkerhedsudstyr og instruktion
 • Lasergame inkl. præmie til det vindende hold
 • Cykelleje inkl. hjelm
 • Dansktalnede cykelinstruktør på hele cykelturen
 • Cykel- og personlig transport af cykler tilbage til Prag
 • 100% individuelt tilrettelagt rejseprogram
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • 24 timers nødtelefon
 • Fast dansktalende personale i Prag som altid kon kontaktes under jeres ophold
Antal personer: 10+ personer
Type: Grupperejse, Studierejse
Årstid: Hele året
Rejsemål: Tjekkiet
Bestil denne ferie
Bedømmelser og anmeldelser

Vær den første til at anmelde rejsen

Øv, vi har desværre ikke modtaget anmeldelser, af denne rejse endnu.
Klik på »Skriv en anmeldelse«, for at skrive din egen.

Skriv din anmeldelse

Antal stjerner*