Hjem » Rejser » Vandreferie Tjekkiet – Krkonose
Tilbage
Denne rejse har ingen anmeldelser

Vandreferie Tjekkiet

Fra 4.490 DKK Pr. person inkl. bagagetransport
Om rejsen

Om rejsen

Vandreferie Tjekkiet

Tjekkiet – det smukke land i det centrale Europa, byder på utrolig smuk natur og er det land i Europa, som har flest km opmærkede vandreruter. Overalt i Tjekkiet kan man følge de små gule vejskilte og adskillige ruter rundt i landskabet, som gør at man let kan finde vej.

Landet er opdelt i flere regioner, de sydlige som grænser op mod Østrig og Slovakiet, byder på meget kuperet terræn og er knapt så kendt blandt turister. Den nordlige del af landet, grænser op til Tyskland og Polen og det er her i Sudeterlandet, at vi skal på denne 8 dages vandreferie. Turen kan også laves af kortere varighed – kontakt os for et godt tilbud.

Sudeterlandet

Historisk er Sudeterlandet af utrolig vigtig historisk betydning, for forståelsen af moderne Europæisk historie. Det var her, man jævnfør den tjekkiske selvforståelde begik af en historiens største svinestreger. Det er en dybt indgroet del af tjekkisk historie, da Chamberlain i 1938 steg ud af flyet i London og råbte ” Peace in our time”. Med den lille detalje at man for fredens skyld, havde foræret det nordlige Bøhmen(Sudeterlandet) væk til tyskerne. Sudeterlandet var et vigtigt strategisk område for både tjekkerne og tyskerne. Tjekkerne havde barrikederet med mange forsvarsværker det og man havde masser af vigtige naturresourcer og fabrikker i regionen. Det var derfor en vigtig sejr for den tyske krigsmaskine, at få ejerskab over området. Efter krigen var der et stort opgør og mange tyskere blev tvunget ud af regionen.

Vandreferie Krkonose

På denne tur skal vi vandre gennem bjergkæden Krknose og opleve de mange flotte udsigter, naturområder og opleve historiens vingesus. Undervejs kan der afholdes pauser og spises mad, på mange af de forskellige hyggelige bjergrestauranter som ligger i regionen. Man kan også drikke frisk vand, direkte fra nogle af bjergkilderne. På turen kommer I til at opleve byerne Janske Lazne, Pec Pod Snezkou, Spindleruv Mlyn og Harrachov.

Vandreferie Tjekkiet er en god oplevelse og man kommer hjem med en masse oplevelser.

Vi sælger også aktive familieferier til Tjekkiet – læs mere ved at klikke her 

Om vinteren sælger vi skiferier til Tjekkiet – læs mere ved at klikke her 

Informationer

Informationer

Beliggenhed

Krkonose bjergene er den største bjergkæde i Tjekkiet. Den ligger i det nordlige Bøhmen og Sudeterlandet, som har en voldsom historik.  I området finder man mange smukke naturoplevelser og små tjekkiske lokal bryggerier.

Sværhedsgrad

Krkonose turen kan enkelte steder på ruten være krævende – man kan dog tilpasse programmet og enkelte dage eksempelvis vælge at tage en offentlig bus fra A-Z. Der er gode muligheder for at opleve bjergene i jeres eget tempo og alle ruter er godt markedere.

Turen har en let til middel sværhedsgrad. Nogle dage skal der gåes meget op – andre dage ned. Så det varierer meget.

Valuta

I Tjekkiet er møntfoden Tjekkiske Coruna. 1 dansk krone svarer til ca. 3,3 koruna. En tommelfingerregel er at dividere med 3.

Vandretips

Når man vandrer lange ture er det vigtigt med korrekt påklædning.

Sørg for at have nogle gode vandresko, let påklædning, påklædning efter vejret, godt vandretøj til regnvejr, udstyr til vandflasker og lette forfriskninger, evt. energibarer.

Fodtøjet er noget af det vigtigste. Har man ankelproblemer, kan en decideret vandrestøvle måske være en løsning. Det er heller ikke ligegyldigt, hvilke strømper i bærer. Det er vigtigt at I inden afrejse har fået god rådgivning I en sports, vandrer eller outdoorbutik.

Når man vandrer ved man aldrig hvordan vejret bliver – derfor anbefales det at medbringe let regntøj, i en lille rygsæk, så man hurtigt kan skifte, hvis man skulle være uheldig med vejret.

Vandflasker og energibarer/forfriskninger kan gemmes i et mavebælte eller i rygsækken.

Vi anbefaler også at man hjemmefra medbringer nogle plastre, til at afhjælpe evt. vabler.

Om sommeren er det også en god ide med solcreme og aftersun lotion, i tilfælde af mange solrige dage.

For andre er vandrestave en vigtig bestanddel af en god vandretur. Stavene kan hjælpe jer med at gå korrekt – men mange synes også at de er til besvær. Test det inden ferien, så I er bedst muligt forberedt.

Forberedelse

For ast få den bedste oplevelse ud af turen anbefaler vi at træne hjemmefra. At gå i bjerge er en anden oplevelse end at gå i det danske landskab. Sørg for at være vant til at gå og man skal som minium kunne gå 5 km uden pause, inden afrejse. Hver dag skal man ud på 10-15 km og nogle steder er ruten stejl.

Man kan evt. melde sig ind i Dansk Vandrelaug eller en lokal vandreklub.

Pakkeliste
 • lille rygsæk som er vandtæt eller vandtætte poser som man kan nedpakke ting i,
 • let regntøj
 • tøj til al slags vejr
 • Vandrebukser
 • Shorts
 • Solcreme
 • Aftersun lotion
 • 1. hjælpkasse med bandager og Plastre
 • T-shirts til hver dag
 • Varmt undertøj
 • Kasket
 • Solbriller
 • Madkasse(hvis man ikke vil spise på en af bjergrestauranterne)
 • Drikkeflaske
 • Godt fodtøj
 • Lille siddeunderlag til pauser
 • Insektspray
 • Mobiltelefon med kamera
Program

Rejseprogram

Dag 1: Ankomstdag

Ankomst til hotellet og check in. Overnatning i Janske Lazne. Besøg byens hyggelige centrum, drik vand fra den helbredende kilde på torvet, drik en Espresso på Kolonada eller besøg trætoptårnet i udkanten af byen.

Dag 2: Janske Lazne - Pec Pod Snezkou 12,4 km

Efter morgenmad er det tid til check ud fra hotellet. Ens bagage transporteres i bil til næste hotel.

Dagens vandretur starter med at man skal “bestige” Cerna Hora – også kaldet det sorte bjerg. Bjerget ligger i 1299 meters højde, Så snart man når toppen er der en storslået udsigt ud over området og dets nærliggende byer. Man kan se til Cerny Dul, Trutnov, Vrchlabi og Janske Lazne. Man kan også se trætoptårnet og helt til Mlade Buky. Der er mulighed for at holde pause på toppen og nyde en forfriskning inden man fortsætter turen mellem bjergtinderne til Pec Pod Snezkou. Pec Pod Snezkou ligger smukt i dalen mellem flere bjergtoppe, bla. Tjekkeist højeste bjerg Snezka. Mange tjekker mener at Pec er landets smukkeste by.

Overnatning på hotel i Pec Pod Snezkou.

Dag 3: Tjekkiets højeste bjerg Snezka 12,8 km

Efter morgenmad, er det tid til at bestige Snezka.

Turen starter fra jeres hotel og bringer jer gennem det yderste af Pec Pod Snezkou, hvorfra opstigningen begynder. Den første del af turen går gennem skove og man kan undervejs undre sig over, hvorfor nogle dog tager liften til toppen og går glip af en så flot naturoplevelse. På vejen op kan man gøre et stop på Bouda, hvor man kan nyde frisk mælk fra bjergkøer og spise en klassisk Tjekkisk dessert, alt imens man nyder udsigten og samler kræfter til det sidste stykke.

De sidste 3 km op gør af “skaldede” bjergsider og man kan på vej op af de mange trappetrin, nyde områdets natur.

På toppen kan man besøge Tjekkiets højest beliggende posthus og sende et postkort hjem.

Snezka er et fascinerende bjerg, som samtidig er grænse mellem Polen og Tjekkiet. Man kan derfor nyde både den tjekkiske og polske side, alt imens man gør klar til nedstigningen. På vej ned, kan man gøre stop og tage sig et Øl-spa(skal bestilles på forhånd).

Tilbage i Pec overnattes der på ens hotel, inden man gør klar til morgendagens oplevelser.

Dag 4: Pec Pod Snezkou - Spindleruv Mlyn 16,2 km

Efter morgenmad er det tid til check ud fra hotellet. Ens bagage transporteres i bil til næste hotel.

Turen starter i Pec, hvor dagens vandring påbegyndes.

I dag skal vi gå fra Pec Pod Snezkou til Spindleruv Mlyn. Turen foretages i hyggelige omgivelser, af små snoede bjergstier, hvor man rigtigt kan opleve bjergkædens smukke natur. Spindleruv Mlyn er Tjekkiest mest berømte turistby.

Om vinteren er det et top moderne Alpint skianlæg – resten af året et velbesøgt udflugtsmål for vandrere, Cykelryttere og andre nydere af alskens aktive ferier.

Spindleruv Mlyn er noget helt særligt og byen oser af stemning og liv hele året rundt.

Overnatning i Spindleruv Mlyn.

Dag 5: Vandretur til Bila Labe 14,4 km

Efter morgenmad er det tid til at vandre til en af bjergkædens mest berømte attraktioner.

Bile Labe – den hvide kilde, er hvor Elben udspringer. Elben er en af Europas største floder, som løber 1091 km gennem Tjekkiet op til Dresden og Hamborg, før den løber ud i Nordsøen.

Vandreturen derud går ad små hyggelige bjergstier og man kan undervejs plukke skov- eller blåbær og nyde den smukke Bøhmiske natur.

Tilbage i Spindleruv Mlyn overnattes på hotellet.

Dag 6: Spindleruv Mlyn - Harrachov 16,8 km

Efter morgenmad er det tid til check ud fra hotellet. Ens bagage transporteres i bil til næste hotel.

Dagens vandretur bringer os fra Spindleruv Mlyn til Harrachov, tæt på den polske grænse. Dagen starter med opstigning til Medvedin, som er en af de “berømte bjergtoppe” i Spindleruv Mlyn. Også kendt som “Bjørnens top”. Fra toppen kan man se til Svaty Petr og de andre bjergtoppe i området.

Efter Medvedin fortsætter tuten op til Horni Misecky og videre til Dolni Misecky. Dette er fantastiske naturområder, som er knapt så livlige som Spindleruv Mlyn. Fra Misecky toppene, fortsætter turen forbi Rokytnice Nad Jizerou og herfra videre til Harrachov.

Harrachov er en af Bøhmens hyggelige byer, som også er kendt for skisport og skihop. Byen har mange cafeer, restauranter og byder på liv det meste af året.

Overnatning i Harrachov på hotel.

Dag 7: Harrachov

Dagen er uden program og man kan slappe lidt af, inden man skal begynde hjem- eller vidererejse. Besøg Tjekkiets største vandfald “Mumlava” eller oplev den hyggelige bjergby i ens eget tempo.

Dag 8: Hjemrejse

I dag er det tid til hjemrejse. Efter morgenmad køres I tilbage til Janske Lazne, hvor turen startede og hvor jeres biler holder parkeret.

Kort

Kort

Hoteller

Hoteller

Hotel U Kabinky ***

Černohorská 323, 54225 Janské Lázně
Hotellet åbnede i januar 2014 og byder på bekvem moderne indkvartering, blot 50 meter fra kabineliften i Janske Lazne. Kabinka råder over 6 værelser og 3 store ferielejligheder. Alle værelser/lejligheder er udstyret med fladskærms-tv, gratis WIFI,...

Hotel Horizont, Pec Pod Snezkou

Velká Pláň 141, 542 21 Pec pod Sněžkou
Det 4-stjernede hotel er beliggende midt i Pec, tæt ved Tjekkiets højeste bjerg Snezka(1602 m) og i byens centrum. Hotellet har i alt 132 værelser(flere sælges som familieværelser med connecting doors)og 3 suiter. Hotellet har mange faciliteter s...

Wellness hotel Astra

Bedrichov 10, 54351 Spindleruv Mlyn
Dette flotte 3-stjernede hotel har en god beliggenhed nær centrum af Spindleruv Mlyn, med ca. 700 meter til nærmeste lift. Hotellet er nyrenoveret og byder på i alt 55 værelser, alle med fjernsyn, telefon, hårtørrer, eget badeværelse (bruser/toile...

Hotel Harrachov Inn, Harrachov

Harrachov 217, 512 46 Harrachov
Harrachov Inn er beliggende i det centrale Harrachov og man er derfor i gå afstand til alle områdets faciliteter, seværdigheder og restauranter. Hotellet drives af Czech Inn hotels, som er en kæde af hoteller med mange hoteller rundt om i Tjekk...
Byerne

Om byerne

Janske Lazne

Byen er kendt som Spa-by og folk fra hele Europa valfarter til byen, for at få behandlinger.

Byen er omkredset af bjerge, klipper og skove og der er fantastiske vandreruter rundt i området, ligesom at der er gode cafeer og restauranter i byen.

Janske Laznes store torv “Kolonoda” er et hyggeligt sted at tage en slapper, inden man tager en vandretur rundt i byen.

Byen har også en mindre Aquapark med en jacuzzi.

I centrum er der også en lille købmandsbutik og flere hyggelige restauranter/cafeer.

Snyd ikke jer selv for at drikke rent vand fra hanen på byens torv.

Spindleruv Mlyn

Spindleruv Mlyn er Tjekkiest mest berømte turistby.

Beliggenheden i det nordlige Bøhmen i den fredede national park Krkonose gør den til et attraktivt udflugtsmål. Om vinteren er det Tjekkiest bedste skisportssted. Om sommeren er der rig mulighed for vandreture, cykling, smuk natur og udendørs aktiviteter.

Selve byen ligger omkranset af bjergene Svaty Petr og Medvedin, hvilket giver den en helt speciel stemning.

Midt gennem byen løber Elben, og man finder i centrum mange gode spisesteder med høj kvalitets mad.

Man kan leje en kano eller cykler og hvis man er heldig møder man bjerg legenden “Krakonos”.

Harrachov, Tjekkiet

Den hyggelige bjergby Harrachov, ligger i udkanten af Krkonose bjergkæden og tæt på den polske grænse.

Harrachov har 2 lange hovedgader, som byen er bygget op omkring og den har ligeledes en jernbanestation.

Byen har mange cafeer, restauranter, ølspa, bowling og gode muligheder for mange vandreture.

Om vinteren er Harrachov kendt for skisport med langrend, skihop og alpint skiløb.

Pec Pod Snezkou, Tjekkiet

Mange tjekker mener at Pec Pod Snezkou har landets smukkeste beliggenhed. Den lille hyggelige bjergby i dalen, ligger omkranset af bjergtoppe og med en enestående natur omkring sig.

Byen har flere restauranter og cafeer og der findes et utal af vandreruter fra byen.

I byen findes klatrebane, bobslædebane, bowling og mange andre muligheder for gode aktiviteter.

Man kan også vandre til Tjekkiets højeste bjerg Snezka (1602 m) og om vinteren stå på langrend eller alpin ski.

Priser

Priser

Priser / hotelVandreferie
m/guide
Vandreferie
u/guide
8 dage / 7 nat54904490
Børnepris 6-11 år44903490
Børnerabat 0-5 år00
Tillæg enkeltværelse pr. nat+300+300

Prisen inkluderer:
– 1 overnatning på hotel Kabinka, Janske Lazne
– 2 overnatninger på hotel Horizont, Pec Pod Snezkou
– 2 overnatninger på hotel Astra, Spindleruv Mlyn
– 2 overnatninger på hotel Harrachov Inn, Harrachov
– 7 dages morgenmad
– Afgift til Rejsegarantifonden
– Konkursforsikring
– Velkomstmøde med vores lokal guider
– 24-timers nødtelefon
– bagagetransport mellem hotellerne
– lokal Engelsk talende guide på vandreferien – lørdag – lørdag hele året(Turen kan også købes uden guide – i så fald får man rutekort og assistance fra vores lokalguider).

Tillæg:
– Enkeltværelsestillæg
– Rejseforsikring
– Sygdomsafbestillingsforsikring 7%

Antal personer: 2+ personer
Type: Vandreferie, Sommerferie
Årstid: Hele året
Rejsemål: Tjekkiet
Bestil denne ferie
Bedømmelser og anmeldelser

Vær den første til at anmelde rejsen

Øv, vi har desværre ikke modtaget anmeldelser, af denne rejse endnu.
Klik på »Skriv en anmeldelse«, for at skrive din egen.

Skriv din anmeldelse

Antal stjerner*