Hjem » Rejser » Togrejse til Marseille
Tilbage
Denne rejse har ingen anmeldelser

Togrejse til Marseille

Få et rejsetilbud uforpligtende
Om rejsen

Om rejsen

TOGREJSE TIL MARSEILLE

Oplev sydfrankrig med en togrejse til Marseille, når komfort og klima kommer først og skab minder for livet. Frankrigs næststørste by, Marseille, sydfrankrigs kulturelle centrum, skiller sig ud fra andre franske byer. Byen der er den ældste by i Frankrig, stammer tilbage til 600 f. Kr. Først som en græsk koloni, og senere overtaget af romerne. Historien går på at Maria Magdalene ankom til byen efter Jesus død, og konverterede befolkningen til kristendommen, og den dag i dag har Maria Magdalene en stor kulturel betydning for byen.

BYENS GODMOTHER OG DEN FRANSKE REVOLUTION

Notre-Dame de la Garde, også kendt som La Bonne-Mère blandt de lokale, er en katolsk kirke, som er mest kendt for sin 9,7 meter høje, forgyldte statue af Jomfru Maria og baby Jesus. Denne kirke fra 1853, ligger på byens højeste punkt og tilbyder derfor en fantastiske panorama udsigt over Marseille by.

Marseille emmer med historie, og var i 1792 central for den Franske Revolution. Den franske nationalsang, blev sunget for første gang under revolutionen i Marseille, deraf navnet La Marseillaise.

DEN GAMLE HAVN – DET KULTURELLE OG SOCIALE CENTRUM

Den historiske gamle havn, Vieux-Port er i dag det kulturelle og sociale knudepunkt i byen. Gå på opdagelse blandt de historiske bygninger, og slå dig ned ved en af de mange caféer og restauranter langs havnefronten. Her finder du nogle af byens bedste og mest idylliske spisesteder. Nyd den klassiske fiske suppe, der har sin oprindelse i Marseille, Bouillabaisse, eller bestil en ret blandt de friske fisk eller hummer, og nyd det sydfranske liv på havnen.

 

FANTASTISK NATUR OG HISTORISKE SEVÆRDIGHEDER

Nationalparken, Calanques, strækker sig fra den sydlige kant af byen til Cassis, og indbyder til vandreture for alle niveauer. Berømt for sit turkisblå vand, og fantastiske udsigter, gør Calanques til en perfekt oplevelse for turister i Marseille der gerne vil ud opdage naturen tæt på. Der er ikke mangel på oplevelser i Marseille, og et andet must-see er det berømte fort og tidligere fængsel, Château d’If. Beliggende på en lille ø 1.5km uden for Marseilles kyst, og kendt for at lægge hus til den fiktive historie Greven af Monte Cristo af forfatteren Alexandre Dumas. Hop på en af de små færger fra Vieux-Port, hvis man vil gå på opdagelse i dette berømte franske fængsel.

 

LE PANIER, PÉTANQUE OG PASTIS

Man kan ikke komme udenom at Marseille er meget anderledes end de nordlige franske byer, som Paris. I Marseille hersker der en mere afslappet, venlig og imødekommende livsstil. Pétanque spillende lokale er et typisk syn i bybilledet, og en tur rundt i det ældste kvarter, Le Panier, er et must hvis man vil opleve den specielle sydfranske livstil. Gå på opdagelse i kvarterets små smalle gader og stræder, se den specielle street art man finder overalt på områdets vægge og murer, og slå dig ned på en af de mange små hyggelige caféer, og nyd et glas Pastis som de lokale.

MANGE SOLSKINSTIMER OG SKØNNE STRANDE

Marseille, har meget at byde på for de rejsende som vil opleve den sydfranske livsstil, med varme temperaturer, skønne strande og natur, blandet med den afslappede stemning der hersker overalt i dette område. Byen der blandt andet er verdenskendt for deres sæbe, Savon de Marseille, og Tarot kort, Tarot de Marseille, byder også på smukke og livlige strande. Kendt som den mest solrige og tørreste by i Frankrig, indbyder Marseille på en masse solskinstimer der kan nydes på en af de mange strande langs kysten, eller en tur til den nærliggende by Cassis, kendt for sine strande, havne, klipper og grotter.

 

DEN OPLAGTE TOGREJSE DESTINATION I SYDFRANKRIG

Marseille er den oplagte togrejse destination, hvis man gerne vil opleve den sydfranske livsstil helt tæt på. Book som en enkelt rejse eller som en del af en kombineret rundrejse i Frankrig. Kontakt os for mere information om din næste togrejse til Marseille. Følg os på Instagram @togrejsereuropa for mere inspiration til din næste togrejse.

Antal personer: 1+ personer
Type: Togferie, Storbyferie Tog
Årstid: Hele året
Rejsemål: Frankrig
Bestil denne ferie
Bedømmelser og anmeldelser

Vær den første til at anmelde rejsen

Øv, vi har desværre ikke modtaget anmeldelser, af denne rejse endnu.
Klik på »Skriv en anmeldelse«, for at skrive din egen.

Skriv din anmeldelse

Antal stjerner*