Hjem » Rejser » Storbyferie til Prag
Tilbage
5,00 baseret på 31 anmeldelser

Storbyferie til Prag

Fra 1.490 DKK per person
Om rejsen

Om rejsen

Storbyferie til Prag

Storbyferie til Prag. Prag er en fantastisk by at besøge. De bedårende gamle brostensbelagte gader, de mange kulturelle seværdigheder og et hav af gode og billige restauranter.

Vi arrangerer grupperejser til Prag som storbyferie og sælger ikke storbyferie til Prag for individuelle rejsende.

Teambuilding, kulinariske oplevelser, kulturelle indslag og en arkitektur man kan nyde igen og igen.

Prag bugner af spændende aktiviteter til grupperejser. Escape rooms, sportsaktiviteter, sociale aktiviteter, bryggerier, museer, teatre, koncertsale, så man kan opleve det hele i Prag.

Lave Priser

Prag har fortsat meget lave priser og det er derfor en meget billig på at rejse til. Et restaurantbesøg kan fortsat gøres for 50 kr. pr. person inkl. drikkevarer.

Verdens bedste øl

Tjekkiet er verdensberømt for deres øl og den kan fortsat købes til meget lav pris. Enhver by med respekt for sig selv, har sit eget bryggeri. Især er den mørke øl populær hos turister.

Jeresferie.dk har fast ansat personale i byen og få kender derfor byen og dets små hemmeligheder som vi gør. Hele året rundt tilbyder vi vores gæster den højeste service på markedet i Prag.

Eksperter i familieferie

Vores personale i Prag, er eksperter i storbyferie med fokus på familieoplevelser. Aquaparks, Adventureparks, cykelture, museer, store legepladser, vandreture og fantastiske vandreture i enestående naturområder i- og omkring Prag. Læs mere om familieferie i Prag og vores spændende familieudflugter på disse sider.

Alt dette får i med i prisen hos Jeresferie.dk
– 24 timers nødtelefon
– Økonomisk sikkerhed i form af medlemskab af Rejsegarantifonden med nummer 2457
– Mulighed for tilkøb af udflugter med dansktalende guider
– Kort sagt: Der er bedre service med Jeresferie.dk

Læs mere om Storbyferie til Prag ved at klikke på et af nedenstående links
Forår i Prag
Himmelfartsferie i Prag
Sommer i Prag
Efterårsferige/Uge 42 Prag

Billig skiferie for grupper

Læs mere på Billige skirejser

Kort

Kort

Hoteller

Hoteller

City Centre ***

Revolucni 1, 110 00 Praha 1
Hotel City Centre er beliggende i Prags centrum. Man er derfor i gå afstand til krudttårnet, Den Gamle Bydel, Wenselspladsen og Karlsbroen. Alle værelser er med eget badeværelse med toilet/bad, skrivebord, tv, radio og telefon. Hotellet har 24 tim...

Comfort Hotel Prague East ***

Prag
Hotel Comfort Prag, ligger 5 km fra Prags centrum, i et attraktivt kvarter af Prag. Indenfor kort afstand har man metro, Fenix shoppingcenter og en del restauranter og cafeer. Hotellet har fitnesscenter, parkering, stort fællesrum og udendørs tera...

Hotel Ambassador Zluta *****

Prag
Denne 5-stjernede perle, er beliggende i Prags absolutte centrum, lige ved Venselspladsen og metro stationen Mustek. Fra hotellet kan man let spadsere rundts i Prags smukke gader eller tage offentlig transport rundt i byen. Der er ligeledes masser...

AO Prag Strizkov **

Decinska 552/1, Prag
AO Prag Strizkov er et klassisk 2-stjernet hotel, beliggende i Prags nordlige ende tæt på offentlig transport i form af bus og metro. Hotellet har nyrenoverede værelser, fælleskøkken man kan bruge, 24 timers hotelbar, vaskeservice, morgenmadsresta...

Hotel Taurus, Prag ****

Vinohradska 105, 13000 Prag 3
Det flotte nyrenoverede Hotel Taurus, er beliggende i et af Prags mest attraktive kvarterer Vinohrady. Det er et af de mest populære beboelsesområder i Prag. Man kommer fra hotellet let ind til centrum af byen til fods eller ved at tage en af de m...

Hotel Opera, Prag ****

Tesnov 1743/13, 110 00 Prag 1
Hotel Opera ligger i gå afstand til Prags gamle bydel og lige ved sporvognsstop og metro. Prags internationale busstation Florenc og hovedbanegården er også tæt ved hotellet. Hotellet er opført i en smuk ny-klassicitisk bygning og byder på bekvem ...
Byerne

Om byerne

Prag

Danskernes foretrukne storby Prag er og bliver en fantastisk oplevelse og det er ikke tilfældigt at de fleste vender tilbage igen.

Prag kan man både opleve historiens vingesus og befinde sig i en storby der er i hastig udvikling. Det første man møder når man kommer til Prag er Prags fantastiske borgområde, som kronprinsesse Mary besøgte i september 2006.

I midten tordner St. Vitus katedralen sig majestætisk ud over byen. Der er en grund til at Prag er en af de mest besøgte storbyer i Europa.

Prag er Europas store kulturby, her findes masser af kunst, opera, teater, dansesteder med levende musik og hyggelige værtshuse med den berømte tjekkiske øl.

Prag er også en af de billigste hovedstæder i Europa og servicen og venligheden overfor turister er i top. Gå en slentretur rundt i Prag og se rådhusets verdensberømte astronomiske ur, den gamle rådhusplads ”Staromestska Namesti”, og slottet. Og nar mørket sænker sig over Prag hvad så med at gå over den verdensberømte Karlsbro eller hvad med en hyggelig sejltur pa Moldau med en dejlig middag undervejs?

Busrejser Prag

Busrejser Prag

Busrejser Prag med Jeresferie.dk – bedre service
Vi tilbyder busrejser til Prag hele året rundt. Alle vores hoteller i Prag har central beliggenhed og vi tilbyder markedets bedste prisgaranti – finder i tilsvarende rejse billigere et andet sted, matcher vi prisen og giver yderligere et nedslag på 200 kr. pr. person(gælder ikke evt. tilbud).

Se vores mange busrejser til Prag på denne side og book online

Busrejser Prag

Vi sælger busrejser til Prag flere gange om året.

Rejs til Prag med bus I påske, Himmelfart, sommerferien eller I uge 42.

Busrejsen køres i moderne langtursbus med vippesæder, minikøkken, køleskab, dvd, air-condition og fjernsyn. Vi tilbyder både nat- og dagkørsel afhængig af hvilken afgang i vælger.

Busrejser til Prag – Kontakt os for at få branchens bedste tilbud inkl. prisgaranti.

Busrejser Prag

Prag er en af Europas mest besøgte storbyer. Dette er der flere årsager til. Priserne i Prag, er fortsat meget lave, sammenlignet med, hvad man ser I andre storbyer. Man kan spise på gode restauranter, få Michelin mad til lave priser og smage den gode tjekkiske øl, på utallige beværtninger.

Vi har i mange år arrangeret busrejser til Prag med dansktalende guider og har I Prag et meget omfangsrigt rejseprogram, med gode muligheder for at opleve byen. Guidede ture på dansk – sejl en tur på Moldau – på Tjekkisk Vltava eller tag med på en af vores spændende byvandringer, hvor I kan opleve byens charme og perfektionisme. Prag er en fantasitsk by at besøge og vi anbefaler at man besøger den så ofte som muligt. Besøg nogle andre bydele end centrum og oplev den ægte tjekkiske stemning og tjekkiske beværtninger med god mad.

Restauranter i Prag

I Prag findes der mange gode restauranter. Om man er til Indisk, Italiensk, Spansk eller Fransk mad, så er der gode muligheder for at finde en god restaurant. På Tripadvisor kan man altid ginde gode anmeldelser og læse om hilke restauranter der er bedst. Se listen over de bedste restauranter i Prag her 

Flyrejser Prag

Flyrejser Prag

Flyrejser Prag med Jeresferie.dk – bedre service
Vi tilbyder flyrejser til Prag hele året rundt. Alle vores hoteller i Prag har central beliggenhed.

Flyrejsen til Prag
Flere flyselskaber flyver til Prag direkte fra danske lufthavne.

CSA – Czech Airlines, som er det tjekkiske flyselskab er et af de mest populære selskaber, som flyver til Prag. De har flere daglige afgange fra København / Kastrup, direkte til Prag. Flyrejsen foretages oftest i Boeing-737 fly og man får undervejs serveret en mindre snack. Jeresferie.dk er tæt samarbejdspartner med Czech Airlines gennem flere år og det er vores foretrukne selskab på ruten. De flyver i perioder også fra Billund og Århus til Prag. Dette er forskelligt fra sæson til sæson og er en rute, hvor udbuddet hurtigt kan skiftes og ændres.

Norwegian – Det norske flyselskab har I mange sæsoner fløjet fra København / Kastrup til Prag. Man kan connecte fra andre danske lufthavne som Aalborg og Billund.

SAS – Scandinavian airlines flyver også til Prag direkte fra København. Flytypen varierer og man kan connecte fra Billund, Århus eller Aalborg.

Ryanair – lavpris flyselskabet har for nylig lavet direkte fly fra Billund og København. Priserne er lave, men der tilkommer mange tillæg for eksempelvis bagage og check in og de har det med at ændre flyafgange med kort varsel.

Bagage

Jeresferie.dk har altid bagage og håndbagage inkluderet i vores udbudte priser. I skal have tillid til at rejsen foretages til bedst mulige pris og med almindelig brancheservice.

Transfer fra lufthavnen

I Prag kan I vælge at tilkøbe transfer fra lufthavnen til jeres hotel. Vores chauffør vil stå i ankomsthallen i Vaclav Havel lufthavnen med et skilt påtrykt jeres navn og køre jer direkte til hotellet. Dette giver en god og tryk start på ens ferie.

Flyrejser til Prag – grupperejser

Vi sælger flyrejser til Prag for grupper. Grupperejser Prag med fly er en af vores mest solgte Prag rejser. Alle rejser er med Prisgaranti.

Vi garanterer at vi har markedets laveste pris på grupperejser til Prag – læs mere om vores grupperejser til Prag her

Med børn til Prag

Med børn til Prag

Familieferie i Prag med børn – Prags børneklub
Det er ofte en udfordring at rejse med børn og komme til en fremmed storby, som man ikke kender. Hvor finder man de bedste legepladser? de bedste aktiviteter? hvad kan man lave med børnene? Hvor er de børnevenlige hoteller? Hvor kan man gå ud at spise med børn?

Som forældre med børn i Prag, ved vi, at der altid kan opstå en masse bekymringer og en masse stress med planlægningen af dagens aktiviteter. Som småbørnsfamilie er det vigtigt med frirum og steder hvor man kan slappe af sammen.

Storby og børn?

Storbyer er spændende og Prag byder på masser af spændende udflugter og seværdigheder for børn. Mange børn, kan dog godt lide at komme ud i naturen og røre sig – vi har derfor sammensat et udslugtsprogram for børn i alle aldre, med lidt anderledes og alternative udflugter. Se det spændende program på denne side.

Familieeksperter
Vores personale i Prag er i samme situation hver dag, og de kender derfor de bedste steder for småbørnsfamilier.

Prag er perfekt til en familieferie
Prag er på mange måder perfekt til en familieferie. Der er masser af små oaser, børnevenlige restauranter, legepladser, Legomusuem, kæmpe modeljernbaner, legeland, tivoli, shoppingcentre med børnepasning og gymnastik, dinoparker, zoologisk have, botanisk have, fodboldstadioner, ishockeykampe, parker. Alle steder hvor børnene for alvor er i centrum og hvor der bliver taget hensyn. Til og med til meget børnevenlige priser.

Familieferie Prag

For at få den bedst mulige familieferie i Prag, er det vigtigt at man gør sig nogle overvejelser inden afrejse. Ønsker man at bo i Lejlighed og selv lave mad eller foretrækker man hotel løsningen, hvor man kun har morgenmad inkluderet. Begge ting er mulige i Prag og valget kan være vigtig for jeres ferie.

En anden ting man bør overveje hjemmefra, er hvilke udflugter man ønsker at se eller deltage i. Af spændende udflugter for familier i Prag kan eksempelvis være

Lego Museum Prag. Et mindre Lego museum, som ligger i centrum af byen. Her kan man bla. se en stor model af Karlsbroen og Staromestska Namesti, lige som at der er flere nostalgiske sæt og udstilliber på museet.

Aquapalace Prag. En kæmpe Aquapark med både, uden- og indendørs bassiner. Samt en helt masse vilde rutchebaner. Et sandt mekke for børne familier. Aquapalace ligger i den sydlige del af Prag, i en forstad.

Zoo. Prags zoologiske have er en unik oplevelse. Den er bygget på klipper, og i 2 etager. Den ene del ligger nede ved Vltava og den anden del oppe på klipperne. Man kan tage en skilift op eller tage den gode tur på gå ben.

Cykelture

Prag er også en fantastisk by til cykelture. Langs floden Vltava, er der cykelruter, hvor man kan cykle syd til bla. Zbraslav. Det er en helt unik tur med flotte udsigter også er den flad. Man kan også vælge at cykle til Melnik eller middelalerborgen Karlstejn.

 

 

 

 

Guidede ture i Prag

Guidede ture i Prag

Aftengåtur med Gourmetmiddag

Aftengåtur med Gourmetmiddag med dansktalende guide Torsdag og søndag 17.00 – 19.00

Vi tager jer på en lille 2-timers tur rundt i Prags Gamle Bydel. Her vil I se alle de vigtige seværdigheder såsom Krudttårnet og Folkets Hus, videre til Den Gamle Rådhusplads med Tyn-kirken, Jan Hus-monumentet og Rådhusuret. For dernæst at gå til Det Jødiske Kvarter og Karlsbroen. Herefter går vi ad den gamle kongevej tilbage til Rådhuspladsen og mod Vaclav-pladsen. Restauranten ligger mellem Vaclav-pladsen og Krudttårnet.

Gourmetmiddagen, I skal nyde, er en stor buffet med en masse forskellige retter. Der vil være flere supper og andre forretter. Hovedretten består af både oksekød, kylling, svinekød og fisk samt diverse salater og kartofler. Pris pr. person 250 Kr.

Bådtur med buffet

Bådtur med buffet og dansktalende guide, mandag, Onsdag og lørdag fra 17.30 – 20.00
Bådturen har i mange år været vores mest populære tur og vi oplever mange af Prags seværdigheder set fra vandsiden, mens vi nyder en god middag. Vi starter med en lille velkomstdram. Derefter byder vi på et stort ta´selv bord med adskillige kolde og varme retter samt salat og brød. Til dessert byder vi på ost, frugt og kage. 1 øl, vin eller vand er inkluderet i prisen, øvrige drikkevarer købes ombord. Under den ca. to timer lange sejltur fortæller vores guide om de flotte bygninger, vi sejler forbi og holder desuden et lille populært foredrag om de sociale forhold i Tjekkiet; Hvor meget tjener tjekkerne? Hvor godt er uddannelsessystemet? Hvordan tager de sig af de ældre og meget mere. Det er også muligt at gå ud på dækket, hvorfra man kan nyde storbyens lyde og atmosfære. Efter bådturen går vores guide den korte tur gennem små kringlende gader og turen stopper i den gamle bydel. For dem som er med på at fortsætte aften i hyggeligt selskab, anbefaler guiden nogle gode steder. Pris pr. person 375 Kr.

Borg- og klostertur med dansktalende guide

Borg- og klostertur med dansktalende guide, Torsdag fra 10.00 – 13.30
På denne tur skal vi ikke kun udforske borgområdet, men også det nærliggende kloster. Vi vil sammen finde steder, som kan være svært at finde på egen hånd. Vi tager sporvognen op til borgen, hvor vi passerer Lvi Dvur, som tilbage i middelalderen var en Zoo. Vi går ind på borgområdet, hvor alles øjne ret hurtig vil være rettet mod den flotte Skt. Vitus Katedral. Fra katedralen fortsætter vi til den gamle Skt. Georg Basilik og forbi Det Kongelige Palads. Gennem den flotte borghave når vi det smukke Hradcany Torv med udsigt over Prags røde tage, tårne og paladser. På anden side af torvet går vi forbi en næsten ukendt Jan Nepomunk kirke og videre på opdagelse i de gamle, romantiske, skjulte gader, som tjekkerne kalder „Ny verden“ og disse bliver betragtet som kunsteneres kvarter. Derefter går vi forbi Loreta kirken og klostret, med den berømte sølvskat og klokkespil på tårnet, til den sidste seværdighed – Strahov klosteret. Her vil vi slutte af med at tilfredsstille en anden af vores sanser, nemlig smagssansen – vi vil i området finde et sted for at nyde en øl (er inkluderet i prisen). Medbring selv 2 sporvognsbilletter á 24 CZK. Pris pr. person 165 Kr.

Bryggeritur

Bryggeritur med dansktalende guide, tirsdag og fredag fra 16.00 – 20.30
Ølturen starter på en restaurant, hvor guiden holder et foredrag om det fremragende tjekkiske øl. Du vil høre om de tjekkiske øltraditioner, hvorfor tjekkerne er det mest øldrikkende folk i verden og om byerne Plzen og Budejovice, hvor der brygges noget af det bedste øl i verden. Under foredraget smager vi på en tjekkisk mørk eller lys Budwieser. Derefter går vi til restauranten Potrefena Husa som er et sted, hvor de kun sælger øl brygget på det lokale Staropramen bryggeri. Her kan du smage 1 special øl (Granat som er en halv mørk/ rød øl). Under smagningen vil guiden forklare hvordan øllet bliver brygget og fortælle dig om bryggeriets historie. Derefter tager vi sporvognen – til en typisk tjekkisk pub, hvor du kan smage en god mørk special øl og efter manges mening Tjekkiets bedste øl. Aftenen afsluttes på en restaurant med eget mikrobryggeri. I løbet af aften vil guiden vise jer rundt på bryggeriet og fortælle jer om hvordan øllet bliver brygget her på stedet, bl.a. ses de åbne gæringskar med det boblende skum. På restauranten serveres en typisk tjekkisk platte med forskellig slags kød, dertil serveres kartofler og salat, under middagen er der inkluderet fri indtagelse af det friskbrygget mørke eller lyse øl. Foretrækker man på denne tur vin eller vand, er dette også muligt. Pris pr. person 450 Kr.

Byrundtur med Prags borg

Byrundtur med Prags borg, dansktaldende guide, Mandag, Onsdag og Fredag fra 09.00 – 14.00
På denne byrundtur skal vi ikke kun beskæftige os med at se på alle de smukke gamle bygninger og statuer, men vi skal også høre om tiden fra middelalderen, fløjlsrevolutionen og frem til nu. Guiden vil fortælle om den tjekkiske historie på godt og ondt. Vi går forbi Folkets Hus og Krudttårnet, igennem den gamle bydel og ned til Karlsbroen. Undervejs passerer vi Centraleuropas ældste universitet,Stænderteateret, Tynkirken, Rådhustårnet med Det Astronomiske Ur og Den Jødiske Bydel med synagoger og den Jødiske kirkegård. Ved det Nye Rådhus går turen forbi et stort bygningskompleks bl.a. med et gammelt observatioriet – Klementinum. Turen afsluttes ved Karlsbroen. Dem som vælger at fortsætte på den lange byrundtur går vi videre op til Borgen. Ved borgområdet holder vi pause på en café, hvor man kan købe en forfriskning, inden turen fortsætter igennem Prags borg. Her vil vi blandt andet besøge Sankt Vituskatedralen. På byrundturen fortælles mange historiske facts og legender. Turen giver et godt overblik over Prag, hvilket gør det nemmere at finde rundt i byen på egen hånd resten af ferien. Turen foregår til fods. Dem som vælger at fortsætte på den lange byrundtur går vi videre op til Borgen. Ved borgområdet holder vi pause på en café, hvor man kan købe en forfriskning, inden turen fortsætter igennem Prags borg. Her vil vi blandt andet besøge Sankt Vituskatedralen. På byrundturen fortælles mange historiske facts og legender. Turen giver et godt overblik over Prag, hvilket gør det nemmere at finde rundt i byen på egen hånd resten af ferien. Turen foregår til fods. Pris pr. person 150 Kr.

Byrundtur og bådtur

Byrundtur og Bådtur med frokost, dansktalende guide, Søndag fra 10.30 – 14.00
Vi starter med en lille byrundtur, hvor vi bl.a. skal høre om Tjekkiskovakiets kamp for at blive en selvstændig stat tilbage i begyndelsen af det 20. århundrede. Folkets Hus, hvor den første præsident Tomas G Masaryk blev udråbt, og det flotte krudttårn ved siden af. Ad kongevejen går vi videre ned til Den Gamle Rådhusplads, hvor vi selvfølgelig skal se Rådhusuret og høre dennes historie. På pladsen ligger også Tyn Kirken hvor Tycho Braha ligger begravet. Efter vi har hørt om Jan Hus, som var fortløberen for Martin Luther, går vi via Parizska ned til floden. Parizska er en af de dyreste gader i Prag og her ligger mange af de kende mærke butikker. På vej til floden vil guiden fortæle lidt om det Det Jødiske Kvarter og hvis der er tid, vil vi gå en lille tur ind forbi. Senest kl 12.00 er vi ved båden og vores sejltur starter. Vi får en velkomstdram – den tjekkiske ”nationaldrik” Becherovka, som vi nyder ved udsejlingen. Undervejs på vores tur vil der være et ta’selv bord med kolde og varme retter samt dessert bord med ost, frugt og kage. Incl i prisen er der ydeligere 1 øl/vand/vin. Guiden vil fortælle om nogle af de historiske bygninger vi sejler forbi og desuden holde vores populære foredrag om de sociale forhold i Tjekkiet. Pris pr. person 375 Kr.

Byrundtur på cykel

Byrundtur på cykel med engelsktalende guide Tirsdag, Torsdag og Lørdag 10.00 – 12.00
Vi tilbyder en tur rundt i Prag på cykel.

Denne afslappende tur dækker den pragtfulde gamle bydel, men på begge sider af floden Moldau, og vi vil komme til at se alle de kendte seværdigheder.

Vores guider vil bl.a. vise jer Den Gamle Rådhusplads, Det Jødiske Kvarter. Vi kører over floden og cykler videre i Mala Strana (Lillesiden) mod Kampa Park for igen at krydse floden til Nationalteateret og via Narodni-gaden til Vaclav-pladsen. Pris pr. person 150 Kr.

Tillæg for elektrisk cykel: 75 kr.

Cykeltur langs Moldau

20 km cykeltur langs Moldau, Tirsdage, torsdage og søndage fra 09.00-14.00

En halv dag dag væk fra storbyen og dog alligevel tæt på. Denne tur starter med at vi tager toget ned til den sydlige forstad til Prag Zbraslav. Her besøger vi en udendørs minizoo med fugle, vildsvin og dådyr i et skovområde, hvorefter vi stiger på cyklen og påbegynder den smukke cykeltur langt Moldaus breder ind til centrum af Prag. Turen er aflukket cykel- og rulleskøjtebane det meste af vejen og man kommer undervejs forbi små hyggelige beværtninger, smuk fredsommelig natur og spændende legepladser for børn. Der vil undervejs blive holdt forskellige pauser, hvor man kan nyde floden, lidt godt til ganen eller for at teste en af de mange legepladser.

Pris pr. person 250 kr. inkl. cykel, togrejse, dansktalende guide

Detenice middelalderdag

Detenice middelalder- og slot, Tirsdage, torsdage og søndage 09.00-17.00

Knap en times kørsel fra Prag finder man Detenice slottet. Her er der middelalderstemning og ridderturneringer. Detenice er berømt for sit antikke slot og lokale bryggeri, hvor man kan få smagsprøver på deres egen lokale og gode mørke øl. Byen oser af stemning og man får en autentisk middelalderstemning, med masser af spæding for børnene.

Pris pr. person 300 kr. inkl. bus, dansktalende guide, entre til museum- og bryggeri

Familietog til Okor borg

Familietog til Okor borg, Lørdage og søndage fra 09.00-18.30

Hver weekend afgår der familietog fra Prag op til Slany. Undervejs stopper toget flere steder og fra et af de mange stop, er der en 5 km vandrerute op til Okor borg ruinen. I toget er der legetøj, børneområde og man kan se ud af frontruden hos togføreren, så man får en autentisk togoplevelse og kan se alt hvad føreren foretager sig, for at styre toget. Vandreturen går gennem et smukt kuperret skovområde, så sørg for at have gode sko på. Der vil undervejs blive holdt frokost og der vil også være tid til lidt byvandring.

Pris pr. person 300 kr. inkl. togrejse, dansktalende guide

Folkloreaften

Folkloreaften, uden guide, alle dage fra 19.00 – 22.00
Vi kører med sporvogn langs floden ud til Folklore Garden, hvor vi skal starte med en aperitif – en medovina, som er brygget på honning. Derefter bydes på en traditionel tre-retters menu med øl, vin og soft drinks. Mad og drikkevarer ad libitum. Folkloreshowet består af spændende musik, sang og dans, udført af aktører, iklædt smukke folkedragter. De vil fremføre traditionel böhmisk, mährisk og slovakisk musik og folkedans, bla. ser vi den typiske cimbal, som er et strengeinstrument, der bruges i sigøjnermusik. Det er en god ide at tage danseskoene på, da man vil få mulighed for at deltage i dansen. Efter en fornøjelig aften tager vi sporvognen tilbage til centrum. Tag evt. en varm trøje med, da showet oftest afvikles udendørs på en overdækket terrasse. Medbring selv to sporvognsbilletter af 26 Czk. Pris pr. person 350 Kr.

Karlstejn / Nizbor

Karlstejn & Nizbor, dansktalende guide, tirsdag og fredag fra 09.00 – 16.30
Første stop på denne tur er glasværket i Nizbor, ca. 40 km sydvest for Prag. Vores guide viser rundt i den traditionsrige produktion. Man besøger bl.a. pusteriet og følger, hvordan de dygtige pustere forvandler flydende glasmasse til skåle, pokaler og meget andet. Næste stop er slibningshallen, hvor der er mulighed for at komme helt tæt på sliberne og se, hvor dygtige arbejderne er til deres håndværk. Efter rundvisningen er der tid til at handle i fabrikkens udsalg til billige priser. Entreen er inkluderet i prisen. Derefter går turen til Karlstejn, som er en lille, hyggelig by med mange gode og traditionelle restauranter. Der er adskillige souvenir butikker, hvor priserne på bl.a. tørklæder og krystal er meget lavere end i Prag. Karlstejn opstod i 1300-tallet omkring borgen, som Karl d.IV lod opføre til at opbevare sine kostbare kronjuveler. På borgen kan man købe en rundvisning, som varer ca. 50 minutter, dog kun med lokale engelsk- eller tysktalende guider. Hvis man ikke har lyst til en rundvisning på borgen, vil vi alligevel anbefale en spadseretur derop for at nyde udsigten og den smukke natur. Det er også muligt at køre derop med taxa eller i hestevogn. Afrejse: 8:45 Turistkontor Nordica; 9:00 Café Tramvaj Turen kører i perioden: 22/3-20/10. Pris pr. person 320 Kr.

Konopiste og Kozel bryggerierne

Konopiste og Kozel bryggerierne, Torsdag 09.00 – 15.00
På denne 6 timers tur ud af Prag vil vi få oplevelse til alle sanserne.

Turen starter med en lille times kørsel mod sydøst, hvor vi kommer til Konopiste, som er et gammelt jagtslot. Vores bus må ikke køre helt op til slottet, men inkluderet i prisen er der billet til det lille tog, der kører derop.

På Konopiste vil der være rundvisning i de mange værelser, og vi ser den del af slottet, hvor der er udstillet jagttrofæer.

Turen tilbage til bussen vil være til fods gennem skoven.

Vi kører nu tilbage mod Prag, men gør stop i Velke Popovice, hvor Kozelbryggeriet ligger.

Kozel (den med geden) er en af de mest populære mørke øl hos danskerne.

Inden vi starter vores rundvisning, vil det være muligt at spise frokost på den lokale restaurant eller handle i butikken.

Frokosten er for egen regning.

Vi får en rundvisning på Kozelbryggeriet og undervejs vil der være en smagsprøve på en special øl, som ikke kan købes på nogen restauranter eller på flaske.

Turen vil være med dansktalende guide, som oversætter både på jagtslottet og bryggeriet. Pris pr. person 425 Kr.

Kort byrundtur

Kort byrundtur, dansktalende guide, mandag, onsdag og fredag fra 09.00 – 12.00
På denne byrundtur skal vi ikke kun beskæftige os med at se på alle de smukke gamle bygninger og statuer, men vi skal også høre om tiden fra middelalderen, fløjlsrevolutionen og frem til nu. Guiden vil fortælle om den tjekkiske historie på godt og ondt. Vi går forbi Folkets Hus og Krudttårnet, igennem den gamle bydel og ned til Karlsbroen. Undervejs passerer vi Centraleuropas ældste universitet,Stænderteateret, Tynkirken, Rådhustårnet med Det Astronomiske Ur og Den Jødiske Bydel med synagoger og den Jødiske kirkegård. Ved det Nye Rådhus går turen forbi et stort bygningskompleks bl.a. med et gammelt observatioriet – Klementinum. Turen afsluttes ved Karlsbroen. Pris pr. person 90 kr.

Kulturaften

Kulturaften, dansktalende guide, fredag fra 17.30 – 21.30
En god middag på en restaurant i den gamle bydel og en flot, magisk forestilling i et af byens berømte sort/lys-teatre hører absolut sammen. Aftenen starter på en hyggelig restaurant, ikke langt fra selve teateret. Her byder vi på rigtig god menu og to drinks, hvor du kan vælge mellem rødvin, hvidvin, øl, vand osv. Sort/lys teater er en genre, der oprindelig kommer fra Østen, og som virkelig har bidt sig fast i Tjekkiet. Mange kulisser og figurer i teaterstykket er malet i selvlysende farver og er belyst med ultraviolet lys, mens skuespillerne, som fører disse ting rundt på scenen, er klædt helt i sort og derfor usynlige. Det er en meget farvelig og underholdende forestilling, hvor der ikke vil være problemer med sproget, da det er mimeteater. Derfor er det også en god forestilling for børn og en uforglemmelig familieaften i Prag. Hjemturen på egen hånd. Teatret ligger lige på hjørnet af Den Gamle Rådhusplads, så det er nemt efter forestillingen at finde tilbage til hotellet. Pris pr. person 320 Kr.

Kutna Hora

Kutna Hora, dansktalende guide, lørdag fra 09.00 – 17.00
Turen går til en af de smukkeste byer i Tjekkiet, nemlig Kutna Hora. Byen ligger ca 65 km øst for Prag og da Kutna Hora står på UNESCO liste over verdens kulturarv, er byen absolut et besøg værd. Vores besøg starter i Sedlec i udkanten af Kutna Hora. Sedlec er berømt for sin knoglekapel med mange former for udsmykninger og dekorationer, udelukkende lavet af kogler og kranier. Vi kan se dem som bl. a. pyramider, lysekroner og våbenskjold. Fra benkirken kører vi til selve Kutna Hora, hvor man kan beundre den gotiske Skt. Barbara Katedral, som understreger borgernes rigdom fra sølvminernes storhed. Kutna Hora har altid konkurreret med Prag og under turen gennem byen går vi forbi mange gamle og værdifulde bygninger, som vidner om byens betydning og velstand. Byen prægede sølvmønter i mange år og var derfor også residens for flere tjekkiske konger. Efter den historiske tur gennem byen byder vi vores gæster på en let frokost (drikkevarer er ikke indkluderet i prisen), desuden vil der være tid på egen hånd til at gå på opdagelse i den fantastiske by. Turen kører i perioden: 29/3-24/10. Pris pr. person 450 Kr.

Markeder i Prag

Markeder i Prag med dansktalende guide, Søndag 09.00 – 15.00

Prag har flere markeder end Det Gule Marked, som de fleste danskere jo kender.

På denne tur vil vi med dansk talende guide besøge nogle flere ukendte og spændende steder.

Turen starter med at vi kører til Prags største loppemarked Kolbenova. Guiden ordner entre og giver gode råd og vejledning. Find alt muligt fra fine antiviteter til russisk sekt. Efter en time her kører vi videre til SAPA, Centraleuropas største marked, der rummer tusindvis af vietnamesiske handlende. Guiden hjælper dig til gode butikker, den bedste Pho-suppe og alle de andre, overraskende detaljer. Vi kører kun 10-20 minutter imellem markederne. Pris pr. person 175 Kr.

Middag og vandshow

Middag og vandshow, dansktalende guide, Tirsdag og Søndag fra 18.30 – 22.00
En fantastisk oplevelse, hvor lys, vand og musik danner rammen om en meget imponerende og kunstnerisk aften. Vi tager sporvognen til en hyggelig restaurant, hvor vi vil nyde en god 3-retters menu. Efter denne middag går vi sammen til parken, hvor vi skal overvære fontænen, som er Europas største. Det er en stor visuel oplevelse, hvor vandet springer til klassisk eller moderne musik, og arrangørene har arbejdet hårdt på at få alt til at passe sammen. Vi ser forestillingen kl 21.00, hvor mørket begynder at falde over Prag, og lysene bedst kan komme til sin ret. Forestillingen tager ca. en halv time og er absolut også velegnet for børn. Hjemturen er på egen hånd. Turen kører i perioden: 22/3-20/10 Medbring selv 2 sporvognsbilleter á 24 Kc Afrejse fra Café Tramvaj, Wenzelspladsen! Pris pr. person 275 Kr.

Mirakulum adventurepark

Mirakulum adventurepark, Mandage, onsdage og lørdage fra 09.00-17.00

Denne fantastiske adventurepark, er anlagt i Milovice på den gamle sovjet militærbase, som Sovjetunionen brugte som indgangsvinkel, til at invadere Tjekkoslovakiet i 1968 og har derfor stor historisk betydning i landet. Parken byder på masser af udfordringer for børn i alle aldre og voksne. Der er kæmpe hoppepuder, borge, klatrevægge, mini-zoo, mærke underjordiske tunneller og store rutchebaner. Den mest vilde ructhebane starter fra en af de mange legeborge og går direkte ned i en mørk tunnel. Sørg for ast køre før børnene eller være sikre på at de ikke er bange for mørket. Man kan også komme ud at køre i en af de gamle Sovjet kampvogne, ligesom at der er mange spisesteder i parken. I køres direkte ud til parken og hjem igen med dansktalende guide. En fantastisk familieudflugt for hele familien.

Pris pr. person 300 kr. inkl. cykel, bus, dansktalende guide

Øltur i Zizkov

Øltur i Zizkov med dansktalende guide, Tirsdag og fredag 16.00 – 21.00
Vi starter med at tage bussen fra Namesti Republiky til Zizkov, det tager ca. 10 min, hvor vi står af ved vores første pub. Her byder vi først på en 10 graders lys øl, som I kan nyde mens guiden holder et foredrag om de tjekkiske øltraditioner. Herefter vil I selv vælge en special øl ud fra deres menukort. Da stedet skifter ”øl-mærker” flere gange om ugen, kan vi ikke på forhånd sige hvilke øl, der er at vælge mellem. Men alle øllene er fra små, tjekkiske bryggerier.

Herefter går vi den korte vej ned til Det Udskudte Øje, som er en meget utraditionel tjekkisk pub, men med masser af atmosfære og et besøg værd. Her nyder vi endnu en øl, som vil være Kozel (en sort øl), Gambrinus eller Pilsner (husk at besøge deres toiletter, som er et helt kapitel for sig).

Så er tiden kommet til at besøge det lokale mikrobryggeri Victor, hvor vi vil smage en af deres øl.

Vi går nu til vores restaurant, hvor vi skal nyde en god suppe og en platte med forskellig slags kød. Hertil er der fri øl, indtil turen slutter. Hvis nogle ønsker vin på denne tur, er det også muligt. Pris pr. person 400 Kr.

Plzen bryggeri og by

Plzen Bryggeri og by, dansktalende guide, fredag fra 08.45 – 17.00
Ca. 1 times kørsel sydvest for Prag ligger byen Plzeň, som er Tjekkiets fjerde største by. I denne fantastiske by skal vi udforske flere forskellige steder, bl.a. det kendte bryggeri Urquell. Nævnte bryggeri er vores første stop på denne tur, og her vil vi få en rundvisning og selvfølgelig smage den fantastiske „helbredende“ øl. Vi kommer bl.a.til at se de store kar hvor gæret, humlen og vand bliver blandet og kogt op. Efter rundvisningen og smagningen af øllet, som mange nyder endnu mere efter have set og hørt om hvordan det bliver produceret, er tiden kommet til at nyde en frokost i restauranten samt nyde endnu en øl.
Så er tiden kommet til at se mere af byen, vi går bl.a. til Republikpladsen, som er byens centrale plads. Her ligger også katedralen Skt. Bartolomeus. Desuden vil der være tid til at gå rundt på egen hånd og vi anbefaler en tur til den lokale jødiske synagoge. Efter en dejlig dag i Plzeň går turen tilbage mod Prag, men vi tager dog endnu et stop undervejs, i Beroun, hvor vi også skal smage deres lokale øl. Bryggeriet ligger midt på en skrammelplads i et nedlagt sukkerraffinaderi. Pris pr. person 450 Kr.

Prags haver

Prags haver, dansktalende guide, torsdag fra 09.30 – 12.30
I Prag blev der for flere hundrede år siden anlagt vidunderlige haver af rige adelsslægter. De anlagde haverne i forbindelse med deres palæer og paladser. På denne tur skal vi se fem af haverne og afsløre steder, man ellers ville have svært ved at finde på egen hånd. Vi starter turen med at tage sporvogn op til Prags borg. Vi skal se Kongens Have og sommerslot, som på et tidspunkt også var arbejdsplads for den berømte danske astronom Tycho Brahe, Den syngende Fontæne og de tidligere kommunistiske præsidenters bolig. Gennem Tyretrappen kommer vi til terassehaverne, som ligger i forbindelse med borgen. Valdštejnská haven, der er Prags største, har fiskedam, uglevoliere, falske drypsten, levende påfugle m.m. Tilsidst går vi til Vrbovskahaven, der nok er byens flotteste barokhave, inddelt i flere niveau og pyntet med trapper, statuer og vægmalerier. På højste punkt kan man nyde en usædvanlig smukt udsigt ud over Prags spir. Guiden anbefaler gerne et sted at spise frokost og ligeledes fortælle, hvordan I kommer tilbage til centrum. Medbring selv 1 sporvognsbillet á 24 Kc Turen kører i perioden: 1/4-24/10. Pris pr. person 200 Kr.

Skoda

Skoda, dansktalende guide, onsdag fra 08.45 – 15.00
Skodafabrikkerne ligger i Mlada Boleslav ca. en times kørsel nordøst for Prag. Skoda er Tjekkiets største virksomhed og besøget indledes med at se to kortfilm, som omhandler fabrikkens produktion og dens historie fra før år 1900 til og med fusionen i 1990´erne med VW. Derefter bliver man vist rundt på museet, hvor man ser eksempler på de første produktioner fra 1890´erne, nemlig cykler. Der er også udstillet et stort antal biler fra alle tidsperioder, også de mere specielle, såsom brandbiler, præsidentbiler og racerbiler. Man vil kunne se ganske ukendte Skodamodeller og nogle få vil genkende gamle biler, som forsvandt fra de danske veje for mange år siden. Blandt de mere sjældne biler er de åbne veteransportsvogne. Efter besøget på museet, kører vi rundt på fabriksområdet. Der kommer man ind i en af de mange fabrikshaller hvor en af Skoda´s modeller bliver samlet. Man står oppe på en platform med god udsigt over hele samle-båndet og man ser hvordan en Skoda bliver lavet. Efter besøget byder vi på en god tjekkisk frokost, er inkluderet i prisen, i fabrikkens kantine og man får en idé om hvordan arbejdsforholdene er på fabrikken. Derefter går turen tilbage til Prag. Turen er ikke egnet til børn under 12 år. Turen kører i perioden: 22/3-20/10. Pris pr. person 350 Kr.

Terezin

Terezin, dansktalende guide, mandag, torsdag og lørdag fra 09.00 – 14.00
Under 2. verdenskrig blev byen Theresienstadt omdannet til en transitlejr for jødiske fanger. En lille fæstning i nærheden blev overtaget af Gestapo og brugt til fængsel for politiske fanger. Første stop er Nationalkirkegården hvor 10.000 mennesker ligger begravet. Derefter skal vi se det tidligere Gestapo-fængsel. Vi besøger de fangegårde og barakker, hvor fangerne boede, går igennem en af de mange underjordiske tunneller, samt op på skafottet, hvor ca. 250 fanger blev henrettet. Undervejs bliver der givet en masse faktuelle oplysninger om vilkårene i fængslet, og efter rundvisningen er der mulighed for at se en kortfilm om lejren. Derefter kører vi til ghettoen Theresienstadt, hvor det er muligt at besøge et interessant museum. Byen Theresienstadt var før 2. verdenskrig beboet af ca 7.000 tjekker, og under krigen var den fyldt med 60.000 jøder. I løbet af krigen blev der sendt mere end 155.000 mennesker til Theresienstadt, og langt de fleste af disse blev transpor- teret til Kz-lejrene i Polen, hvorfra de færreste vendte tilbage. I byen var der interneret, som var de eneste skandinaver, 481 danskere, alle disse undgik dog turen til Kz-Lejrene. Der var ingen skandinaver interneret i den lille fæstning. Besøget i Theresienstadt er en meget stærk oplevelse, hvor krigens grusomheder bliver meget nærværende. Danske overlevende fra Theresienstadt har flere gange været med vores guider ude i lejren og fortalt deres historier. Pris pr. person 320 Kr.

Vinsmagning med dansktalende guide

Vinsmagning med dansktalende guide, Onsdag og lørdag 20.00 – 22.00
Vi skal til Hr. Novotnys vinbar, som ligger lige bag ved Skt. Agnes klostret. Her vil vi smage mindst 5 slags tjekkiske vine. Mens vi smager vil guiden oversætte, hvad Hr. Novotny fortæller om hver af vinene.

En rigtig god måde at få smag for nogle af de gode tjekkiske vine.

Hr. Novotnys vinbar er et meget lille lokal sted, og har man været der én gang vender man ofte tilbage.

Hvis I ønsker at deltage på denne vinsmagningstur, og vil på bådtur først, så vil bådturen starte kl 17.00 fra Cafe Tramvaj på Vaclavske Namesti, hvor I følges med guiden til båden. Undervejs vil der være et stop med et glas vin, en øl eller vand. Pris pr. person 150 Kr.

Antal personer: 2+ personer
Type: Storbyferie
Årstid: Hele året
Rejsemål: Tjekkiet
Book online
Bestil denne ferie
Bedømmelser og anmeldelser

Det siger andre om rejsen

5,00 baseret på 2 anmeldelser
Peter
Første klasses service Absolut den bedste ferie jeg har været på. Jeresferie.dk har 100% styr på Prag og hvad og hvor man finder de oplevelser man forventer af en god ferie. Professionelle guider som taler flyende dansk og som går den ekstra mil for deres kunder. Ikke sidste gang jeg har rejst med dem, planlægger allerede en i sidste øjebliks skiferie hos dem i Tjekkiet.
Dennis Nielsen
nemt fra start til slut. Lige fra start til slut, følte vi, at vores behov blev dækket. Det hele gik som det skulle. Turen derned var fin, chaufførene var behagelig og vi blev mødt af danske guider, som virkelig var effektive og hjælpsomme. Vi havde kun brug for assistance en enkelt aften, og selv da vi ringede kl 23 og vækkede den kære guide, så var guiden klar med hjælp. Det var altså i orden. Derudover var det også nogle favorable priser. Det gælder både rejsen derned og selve opholdet. Næste gang vi skal have en god rejse, med gode priser og god service, så kan det kun blive med Jeresferie.

Skriv din anmeldelse

Antal stjerner*